Geslaagde Voorleeslunch met Yvonne Keuls

Capelle - Afgelopen vrijdag 5 oktober vond de Nationale Voorleeslunch 2018 plaats. Het Nationale Voorleeslunchverhaal is dit jaar geschreven door Yvonne Keuls, die dit verhaal – Straatje – voordroeg tijdens een besloten lunch in Bibliotheek Capelle Centrum. Het werd een sfeervolle lunch midden in de verbouwde centrumvestiging van Bibliotheek aan den IJssel. De aanwezige senioren genoten zichtbaar van dit bijzondere moment én het verhaal van Keuls.

Voorleeslunches op circa 150 locaties
Op zo'n 150 locaties in het hele land zijn Voorleeslunches georganiseerd. Onder anderen Humberto Tan, Foppe de Haan, Erik van Muiswinkel, Joris Linssen, Simone Weimans, Dionne Stax, burgemeester Ahmed Marcouch en burgemeester Femke Halsema brachten het Voorleeslunchverhaal van Yvonne Keuls ten gehore. Ook vele wethouders, leerlingen en andere vrijwilligers hebben groepen ouderen voorgelezen.

Voorlezen is voor alle leeftijden
In 2017 schreef Vonne van der Meer het Nationale Voorleeslunchverhaal: De man achter de streepjes. Het was de vijfde editie van deze jaarlijks terugkerende gelegenheid. 

Voorlezen kan een rol spelen in het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen verkeren. Het voorlezen van een mooi verhaal of gedicht geeft ontspanning en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Ook kunnen sommige ouderen door een visuele beperking niet (makkelijk) meer zelf lezen. Door voorgelezen te worden, kunnen ze toch genieten van verhalen.

De Voorleeslunch wordt georganiseerd door de Leescoalitie in samenwerking met bibliotheken en verzorgingstehuizen. Met dit jaarlijks terugkerende moment wordt bewezen hoe waardevol voorlezen is en hoe leuk het kan zijn voor jong én oud. Want voorlezen, dat is voor alle leeftijden!
 

Shopbox

Meer berichten