Miep en Thea overhandigen cheque aan bestuursleden Rob en Henk. (Foto: Josje Wiegmann)
Miep en Thea overhandigen cheque aan bestuursleden Rob en Henk. (Foto: Josje Wiegmann) (Foto: )

Cheque van 500 euro voor Ontmoetingstuin

Capelle - Het bestuur van de Ontmoetingstuin Hitland was blij verrast toen de Koopjeskelder liet weten 500 euro te doneren. Miep en Thea vinden dat de pas twee jaar bestaande Ontmoetingstuin een aanwinst is voor Capelle.
Bij park Hitland is een tuin gecreëerd waar een aantal tuinders met vrijwilligers biologische groenten kweken. Het complex onder aan de dijk is vrij toegankelijk voor iedereen om te genieten van al het moois. Vrijwilligers geven een rondleiding. Er zijn prachtige thematuinen zoals een Chinese Ying Yang tuin, een kerktuin van 'De Doorbraak', een veelzijdige kruidentuin met aparte niet zo bekende kruiden. De Voedselbank heeft een grote tuin waar gezonde groente voor de cliënten gekweekt wordt. Steeds meer kinderen vinden hun weg naar de schooltuinen en leren over alles wat groeit en bloeit.
De Koopjeskelder geeft ieder jaar geld aan door hen zelf te bepalen doelen in Capelle aan den IJssel. Het is een kleine Kringloopwinkel gevestigd aan De Baronie en wordt gerund door 6 vrijwillige vrouwen. De opbrengst van de verkochte spulletjes gaat voor 100 procent naar de Capelse gemeenschap.

Shopbox

Meer berichten