Domaine Alsace uit Capelle aan den IJssel heeft het Concours du Vin gewonnen.
Domaine Alsace uit Capelle aan den IJssel heeft het Concours du Vin gewonnen. (Foto: )

Capelse wijnimporteur wint Concours du Vin

Capelle - Afgelopen zaterdag heeft Domaine Alsace uit Capelle aan den IJssel het Concours du Vin gewonnen tijdens de Nederlandse wijnfeesten in Groesbeek. Uit handen van wethouder Sylvia Fleuren en wijnkoningin Bernadette Beelderbeek ontvingen de importeurs de prijs voor hun Pinot Noir Rosé Cuvée de trois Chateaux 2017 van Paul Schneider uit de Elzas.

De wijnen werden zowel technisch geanalyseerd als geproefd door een deskundig panel, de rosé van Paul Schneider kwam hier als beste naar voren in de categorie rosé wijnen. De jury roemde de wijn vanwege de zuiverheid, fijne zuren en een authentiek Pinot Noir karakter. Vorig jaar won Domaine Alsace ook al het Concours du Vin in de categorie witte wijn.

Erkenning

"We zijn onwijs blij met deze mooie prijs, zeker in de wetenschap dat er veel hele goede wijnen zijn ingestuurd. Vorig jaar stonden we ook al op het podium met een droge Muscat en dit jaar met de Pinot Noir Rosé. Het is een mooie erkenning dat we als relatief kleine wijnimporteur uit Capelle aan den IJssel toch zulke prijzen in de wacht slepen. We verkopen onze wijnen via de webshop maar ook aan verschillende restaurants", aldus Erwin van der Sloot van Domaine Alsace.

De prijs

Het Concours du Vin is een initiatief van wijndorp Groesbeek. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt. Alle importeurs of wijnproducenten die deelnemen aan de Nederlandse Wijnfeesten kunnen meedingen naar de prijs.
Andere winnaars waren Vin de France en Alpinewijnen. De prijzen bestonden uit sokkels met druiven ontworpen door Ramon Jahn uit Millingen aan de Rijn.

Meer weten?

Wil je meer weten over Domaine Alsace? Kijk dan op de website www.domainealsace.nl. Dit is ook de webshop van de wijnimporteur.

Shopbox

Meer berichten