De Oosterkerk wordt door burgemeester Oskam feestelijk geopend.
De Oosterkerk wordt door burgemeester Oskam feestelijk geopend. (Foto: )

Opening van de Oosterkerk

In 2016 gingen de twee PKN-wijkgemeentes van de Morgenster en De Gaarde samen verder onder de naam 'de Oosterkerk'. Dit leidde tot een grote metamorfose. Burgemeester Oskam zal zaterdag 15 september de feestelijke opening verrichten.

capelle - Met een bekend en ervaren architect is in 2017 samengewerkt aan een nieuw ontwerp van het gebouw, voor zowel het binnen- als het buitengebeuren. Voor de wijk- en buurtbewoners kan dit niet ongemerkt zijn gebleven. Er zijn nu extra zaken als een glazen entreepartij, koffiecorner, buitenterras, meditatiehoek, een grote vergaderzaal. Bovendien is er ook een herindeling van de kerkzaal. In overleg met de gemeente is het groen rondom geordend en compleet aangepast. De waterpartij direct grenzend aan het gebouw, is weer helemaal zichtbaar. De uitstraling en het gebruik van het geheel zijn opnieuw, zoals van een echt buurtcentrum verwacht mag worden.

Opening

Dat verdient de bijzondere aandacht en vandaar dat burgemeester Oskam zaterdag 15 september de opening verricht. Dat gebeurt van 15.00 uur met kunst en muziek. Om 17.00 uur wordt het glas geheven op de nieuwe kerk.

De opening is voor iedereen uit de buurt toegankelijk. Het adres is De Vallei 2 in Capelle aan den IJssel.

Shopbox

Meer berichten