De Posthoorn is geopend


Wethouder Ans Hartnagel opent het uitwijkhuis de Posthoorn samen met een van de kinderen en de uitwijkopvoeders Paul Steinmann en Anneke Umans (foto: Henk de Jong)
Wethouder Ans Hartnagel opent het uitwijkhuis de Posthoorn samen met een van de kinderen en de uitwijkopvoeders Paul Steinmann en Anneke Umans (foto: Henk de Jong) (Foto: )

De Posthoorn is geopend

capelle - Afgelopen vrijdag is uitwijkhuis de Posthoorn van Enver officieel geopend door Wethouder Ans Hartnagel. Zij benadrukte in haar speech dat ze het uitwijkhuis een belangrijks voorziening vindt voor de kinderen en ouders uit Capelle. Bij de opening waren zowel mensen uit de wereld van Jeugdzorg als de buren van het uitwijkhuis. Het uitwijkhuis is in de Posthoorn in Capelle Schollevaar.

Het uitwijkhuis vangt drie tot zes maanden kinderen op die tijdelijk niet thuis kunnen wonen. Kinderen die in het uitwijkhuis wonen vallen onder de ouderlijke macht van hun eigen ouders. In het uitwijkhuis wordt gewerkt aan terugkeer van het kind naar de ouders. Uitwijkhuisopvoeder Paul Steinmann van Enver vertelt dat er regelmatig overlegd wordt met ouders, zij bepalen de belangrijke beslissingen voor een kind. Maar ook een vraag als mag het kind naar dat vriendje? In het uitwijkhuis krijgen kinderen hulp en zorg. Het uitwijkhuis voorkomt uithuisplaatsingen van kinderen. Het uitwijkhuis zorgt ervoor dat na een 'time out' ouders en kind weer samen verder kunnen. Dat willen natuurlijk alle ouders en kinderen het liefst.
Om voor een uitwijkhuis in aanmerking te komen zijn er enkele voorwaarden: het is belangrijk dat ouders en kind gemotiveerd zijn. Ouders en kinderen die gebruik willen maken van het uitwijkhuis kunnen dat melden bij het CGJ van de gemeente.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden