"Eén groepje wist zelfs directeur Conny Reijngoudt te strikken voor een interview", meldt de bibliotheek.
"Eén groepje wist zelfs directeur Conny Reijngoudt te strikken voor een interview", meldt de bibliotheek. (Foto: pr)

Geslaagde aftrap zomer programma 'Zo tof is techniek!'

Capelle aan den IJssel - De aftrap van het zomerprogramma Zo tof is techniek! heeft vorige week plaatsgevonden in Bibliotheek Capelle Centrum. Het werd een leerzame en energieke middag met action cams in de hoofdrol! Verderop in de zomer kunnen kinderen ook nog aan de slag met makeymakey en het bouwen van robotjes van een borsteltje, zogenaamde 'borstelbots'.

Kinderen vanaf tien jaar verzamelden zich in de centrumvestiging in Capelle aan den IJssel voor de start van de aftrap Zo tof is techniek!. Na een inleiding over wat een 'action cam' eigenlijk is, hoe je kunt filmen, vanuit welke posities, hoe belangrijk het is om vooraf een plannetje te maken, en meer, was het tijd voor het echte werk! De kinderen kozen een onderwerp uit en brachten het geleerde in de praktijk.

Interview

Ook interviewden ze bibliotheekbezoekers en bekeken ze hun zelfgemaakte filmpjes op de computer. "Eén groepje wist zelfs directeur Conny Reijngoudt te strikken voor een interview...Zo werd het een bijzondere, interactieve middag die zeker voor herhaling vatbaar is!", meldt de bibliotheek.

Gratis woensdagmiddag

Het werkplaats-zomerprogramma biedt zes woensdagmiddagen een gratis workshop, voor verschillende leeftijden. "Je kunt je per workshop aanmelden. Het is eventueel wel leuk om de 'action cam' activiteiten te bundelen; de eerste was gisteren al, maar op 25 juli en 22 augustus wordt er ook gewerkt met action cams.

Het programma ziet er deze zomer als volgt uit:

· 18 en 25 juli Filmen met een action cam! (leeftijd circa 10-12 jaar).

· 1 augustus Bouw je eigen borstelbot! (leeftijd circa vanaf 6 jaar).

· 8 en 15 augustus Makey makey magic! (leeftijd circa 8-10 jaar).

· 22 augustus Onze eigen action cam film! (leeftijd circa 10-12 jaar).

Meer informatie inwinnen of aanmelden kan via: www.bibliotheekaandenijssel.nl/zotofistechniek

Meer berichten