Jeroen groep 6 en Mika groep 5 tijdens de evenwichtsproef.
Jeroen groep 6 en Mika groep 5 tijdens de evenwichtsproef. (Foto: Irma van Wageningen)

Spectaculaire jaarafsluiting bij OBS West in Capelle

Met onder meer een evenwichtsproef, een sponzenrace en een geblinddoekte proeverij hebben leerlingen van basisschool OBS West het schooljaar op spectaculaire wijze afgesloten. Onder het thema 'Expeditie West' voerden de leerlingen van groep 1 tot en met 8 allerlei opdrachten uit, geïnspireerd door het Tv-programma Expeditie Robinson.

Capelle - ''Een erg leuke, maar ook nuttige dag'', blikt leerkracht Denise Bothof van groep 6 terug op 29 juni. ''Kinderen bewegen over het algemeen veel te weinig en van een standaard wipkip of klimrek worden niet veel leerlingen meer enthousiast. Door ze uit te dagen merken we dat kinderen plezier krijgen in buitenspelen, waardoor ze ook meer gaan bewegen.''

Om de voorpret bij de leerlingen te vergroten ontkwamen leerkrachten van de Capelse basisschool niet aan het uitvoeren van verschillende opdrachten. In aanloop naar de grote dag hebben zij een filmpje opgenomen waarin ze op een evenwichtsbalk balanceren, vuur maken en andere proeven uitvoeren die niet zouden misstaan bij Expeditie Robinson.

Bothof: ''Als school nemen we leerlingen mee op ontdekkingsreis en stimuleren we ze het beste uit zichzelf te halen en elkaar te vertrouwen. In zo een setting leren kinderen namelijk het best.

"De opdrachten die de leerlingen tijdens Expeditie West hebben uitgevoerd dragen hier aan bij. Leerlingen blijken dingen te kunnen waarvan ze dachten dat het onmogelijk was. De meeste opdrachten waren in teamverband, waarbij samenwerken erg belangrijk is. Zo hebben leerlingen niet alleen een fantastische dag gehad, maar ook nuttige vaardigheden opgedaan''.

Joris (10) uit groep 6 vond de eetproef erg spannend: "Geblinddoekt verschillende dingen proeven, dat durfde ik eigenlijk niet, maar uiteindelijk was het heel leuk."

Bothof is overigens niet bang dat leerlingen zich na al het spektakel nu gaan vervelen: ''Op allebei onze locaties hebben we groene schoolpleinen. Daar worden kinderen door bijzondere speelobjecten en de aanwezige bomen en planten uitgedaagd om lekker te spelen. Ook hebben we een LEGO-studio, waar onder meer techniek en programmeren aan bod komt. Uitdaging genoeg dus!''

Shopbox

Meer berichten