Open dag Rijndam Revalidatie in het IJsselland Ziekenhuis

Rotterdam/Capelle - Zaterdag 17 maart is iedereen welkom op de open dag van Rijndam in het IJsselland Ziekenhuis. Van 10.00 tot 15.00 uur staan de deuren van de poliklinische behandelafdeling open voor iedereen die geïnteresseerd is in revalidatiegeneeskunde. Rijndam sluit hiermee aan op de open dag van het IJsselland Ziekenhuis in het kader van de nationale Week van Zorg en Welzijn.

Ontdek de mogelijkheden van revalidatie
Bezoekers kunnen rondkijken op de afdeling revalidatiegeneeskunde van Rijndam. Ook de paramedische dienst van het IJsselland ziekenhuis, waarmee ruimten gedeeld worden, biedt een kijkje in de keuken. Rijndam behandelt op locatie IJsselland Ziekenhuis volwassenen op het gebied van oncologie, neurologische aandoeningen, niet aangeboren hersenletsel en chronische pijn. Tijdens de open dag maken bezoekers kennis met allerlei aspecten van revalidatie. Daarnaast is er informatie beschikbaar over de veelzijdige mogelijkheden om te werken bij Rijndam.

Kijk, luister en ervaar
Er zijn voor jong en oud diverse activiteiten en informatie. Ervaar in de oefenzaal hoe het is om te sporten met een neurologische beperking, loop eens met een beenprothese van Livit, bekijk schoenoplossingen van Wittepoel, bezoek de speciaal ingerichte ‘hersenkamer’ en oefen met eenhandig functioneren. Voor kinderen zijn er ook leuke interactieve activiteiten, zoals een ontwerpwedstrijd.

Landelijke week van Zorg en Welzijn
Met de open dag biedt het IJsselland Ziekenhuis bezoekers de kans om achter de schermen te kijken. Zo vinden er rondleidingen op verschillende afdelingen in het ziekenhuis plaats. Met het openen van de deuren nemen het IJsselland Ziekenhuis en Rijndam Revalidatie deel aan de nationale week van Zorg en Welzijn. In het hele land openen veel zorginstellingen op 17 maart hun deuren en worden activiteiten georganiseerd.

Meer berichten