Handen uit de mouwen tijdens NL doet in d'Amandelhof

Capelle aan den IJssel – Op vrijdag 9 maart en zaterdag 10 maart was het zover: tientallen vrijwilligers zetten zich in d’Amandelhof gezamenlijk in voor NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van het land.

Massale opkomst

Jong en oud gingen massaal aan de slag voor uiteenlopende vrijwilligersklussen. In d’Amandelhof te Capelle aan den IJssel hielpen familieleden, vrijwilligers en medewerkers mee aan allerlei klussen. Er werd schoongemaakt, geschilderd en de tuin is weer helemaal zomerklaar. Een lokaal bedrijf leverde een hoop vrijwilligers én lekkere taart. Er werd niet alleen hard gewerkt, er was ook ruimte voor gezelligheid. Samen met de bewoners zijn lente-bloemstukjes gemaakt en spelletjes gedaan. Aan het einde van een ochtend hard werken was er patat voor iedereen. Het was geweldig om zoveel animo voor deze vrijwilligersdag in d’Amandelhof te merken.

Geslaagde dag

De vrijwilligers kijken terug op een geslaagde dag. Adriana de Leeuw, coördinator informele zorg binnen d’Amandelhof, benadrukt het belang van deze dag: ‘Ontmoeting tussen jong en oud, gezamenlijk een klus klaren; het geeft een gevoel van verbinding, ook met mensen die je nog niet kent’. Deze dag begint voor d’Amandelhof een traditie te worden: hopelijk tot volgend jaar!’

d’Amandelhof sluit zich elk jaar aan bij de actie NLdoet, georganiseerd door het Oranje Fonds. D’Amandelhof is een woonzorgcentrum van Cedrah. Cedrah biedt in Zeeland en Zuid-Holland wonen, zorg en diensten aan ouderen die bewust kiezen voor een organisatie met een reformatorisch identiteitsprofiel.

Meer berichten
Shopbox