Afbeelding
Foto: Ron Jongeneel

Bevrijdingsconcert in St. Paulus’ Bekeringkerk op 5 mei

Algemeen 520 keer gelezen

CAPELLE • Het Capelse orkest Musical Souvenir geeft op vrijdag 5 mei een Bevrijdingsconcert in de St. Paulus’ Bekeringkerk. Het concert is het debuut van dirigent Bram Soentjens en wordt officieel geopend door burgemeester Peter Oskam.

Musical Souvenir laat muziek horen vanuit verschillende belevingen van het begrip revolutie en vrijheid. Het muziekprogramma is tot stand gekomen vanuit de gedachte aan de periode waar we nu in leven, een turbulente tijd, waarin mensen in verzet komen tegen de veranderingen, die van ons gevraagd worden of die op ons af komen. Het lijkt of er meer deling in de maatschappij komt en dat de kloof tussen arm en rijk groter wordt. Het lijkt moeilijker te worden voor de jongeren als je het hebt over wonen en inkomen. 

Het orkest speelt muziek uit onder meer de musicals Les Miserables, the Sound of Music en de speelfilms Forrest Gump en The Rock, ook Imagine en Silence and I met als afsluiting de klassieker We’ll Meet Again. Er worden twee gedichten voordragen worden in het teken van bevrijding en vrijheid. De presentatie is in handen van Pauline Oskam, echtgenote van de burgemeester en  beschermvrouw van Musical Souvenir.

Orkest Musical Souvenir speelt vooral musical- en filmmuziek. In het orkest spelen 50 amateurmuzikanten in een speciale bezetting van strijkers, complete blazerssectie, volledig slagwerk en een harp.

Toegang gratis, inloop vanaf 19:30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Hoofdrijbaan Algerabrug deels dicht van 12 op 13 juni Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Voortuinverkoping in Fascinatio Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Capelse voetbalclubs strijden in augustus om Capelle Bokaal Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Vijf TurnAround-turnsters naar toernooi Ahoy Cup Sport 7 jun., 17:30
Afbeelding
Capellenaar (20) aangehouden na weggooien vuurwapen 112 7 jun., 15:36
Afbeelding
Column - Kankerlijer, het went nooit! Nieuws 7 jun., 14:00
Afbeelding
Automobiliste rijdt onder invloed tegen verkeersbord 112 7 jun., 12:41
Afbeelding
Capelse Myrthe is Mrs Netherlands Europe 2023 Nieuws 7 jun., 11:15