Afbeelding
Foto: Frank de Roo

Capels Compliment voor Joke van Leeuwen

Algemeen 393 keer gelezen

CAPELLE • Joke van Leeuwen heeft op 24 maart uit handen van wethouder Marc Wilson een Capels Compliment ontvangen. Zij kreeg deze onderscheiding voor haar vrijwillige inzet voor de Zonnebloem afdeling Capelle-Schollevaar en haar bijdrage aan bijeenkomsten Goud voor Oud van Sonrisa Rijnmond.

De ‘Goud voor Oud’ bijeenkomsten van Sonrisa Rijnmond bestaan inmiddels al zo’n vijf jaar. Het is een ontmoetingsprogramma op vrijdagmiddag waar Capelse senioren elkaar ontmoeten. Joke van Leeuwen weet exact welke mensen hier een leuke middag kunnen hebben en nodigt hen hier voor uit. Joke: “Omdat ik me al ruim 30 jaar voor de Zonnebloem inzet, heb ik een groot netwerk opgebouwd. De eerste keer ging ik mee toen er ‘rolstoelduwers’ nodig waren voor een uitje naar Diergaarde Blijdorp. Mijn eigen moeder was toen deelnemer. Daarna ben ik er eigenlijk tijdens een etentje ingeluisd. Sindsdien zet ik me met veel plezier en vol overgave in voor deze mooie organisatie”. 

“Het is zó belangrijk dat een aantal ouderen uit een sociaal isolement wordt gehaald. Daarom vind ik de bijeenkomsten van Goud voor Oud zo waardevol. Even samen koffiedrinken, luisteren naar een presentatie en gezellige muziek. Dansen kan natuurlijk ook, maar bovenal elkaar ontmoeten,” aldus wethouder Wilson. “We kunnen niet zonder vrijwilligers en soms mogen we best wel eens dankjewel tegen iemand zeggen. Dit Capels compliment is dus meer dan verdiend!” De wethouder mocht Joke van Leeuwen een bronzen beeldje, een boeket bloemen en een oorkonde overhandigen. 

Vrijwilligerswerk
Meer informatie over vrijwilligerswerk in Capelle is te vinden op de website van CapelleDoet, dé vrijwilligersvacaturebank van Capelle aan den IJssel: www.capelledoet.nl 

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Hoofdrijbaan Algerabrug deels dicht van 12 op 13 juni Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Voortuinverkoping in Fascinatio Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Capelse voetbalclubs strijden in augustus om Capelle Bokaal Nieuws gisteren
Afbeelding
Vijf TurnAround-turnsters naar toernooi Ahoy Cup Sport 7 jun., 17:30
Afbeelding
Capellenaar (20) aangehouden na weggooien vuurwapen 112 7 jun., 15:36
Afbeelding
Column - Kankerlijer, het went nooit! Nieuws 7 jun., 14:00
Afbeelding
Automobiliste rijdt onder invloed tegen verkeersbord 112 7 jun., 12:41
Afbeelding
Capelse Myrthe is Mrs Netherlands Europe 2023 Nieuws 7 jun., 11:15