Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Column - (Arne) Slotplein

Algemeen 810 keer gelezen

Guido kende een leven lang sympathie voor een voetbalclub uit de hoofdstad. Maar dit seizoen is dat veranderd. Mede door de vele funapps komt de naam Feyenoord nu dagenlang in zijn gedachten. Klant bij ABN AMRO, TUI, Mercedes, Ziggo en liefhebber van Curaçao, toevallig allemaal sponsors van die andere club. 

Maar de bank laat hem al tijden in de steek, net als het wifi van Ziggo, de sterauto en het te dure vakantieparadijs via TUI, dus overstappen lag al voor de hand. Dan ook maar meteen van favoriete club. Guido kijkt via de shirtsponsor al jaren het vaakst naar Teletekstpagina 819. Nu staat daar fier de naam van Feyenoord. Niets is sterker dan dat ene woord, hoort hij opeens in zijn gedachten. Guido heeft Ziggo per slot van rekening per 1 april opgezegd maar kijkt nog snel alle praatprogramma’s.

Voor zijn boodschappen gaat Guido het liefst naar het Slotplein. Eenmaal daar bedenkt hij opeens dat Berghuis een voorspellende gave heeft met zijn rugnummer 23. Hoelang zal het duren voor dit Slotplein wordt omgedoopt in Arne Slotplein? En zullen de prijzen van de huizen aan de Slotlaan nu flink stijgen? 

Wat een geweldenaar is die Arne Slot. Feyenoord wint telkens in de slotfase, dan gaat het doel achter slot en grendel en staan de verdedigers per slot van rekening als een onneembaar slot het doel te verdedigen. Dan kun je alleen maar tot de slotsom komen dat veel sleutels het slot verwarren, dat hij alleen degene is die per slot van rekening het slotakkoord in handen heeft. Tactieken van andere trainers hebben slot noch zin, alleen Arne weet van iets het slot en het slotertje. Die anderen moeten nu maar gauw een slot op de mond zetten. 

Arne kun je geen slot op de mond doen, zijn succes kent ten slotte vooralsnog geen grenzen. Deze man loopt niet in zeven sloten tegelijk maar strijdt om drie prijzen waar critici zeggen dat je in geen twee sloten tegelijk kunt vissen. Er zijn ten slotte grenzen aan succes, toch? Maar vooralsnog is het genieten en kan hij niet anders dan tot de slotsom komen dat deze succestrainer maar snel achter slot en grendel een contract voor het leven moet tekenen. Het slot van de historie bepalend. Feyne week verder!

C. Hulsbus

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 13 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15