Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Mee-eten bij Eetcafé Lief, Vriendelijk & Behulpzaam

Algemeen 335 keer gelezen

CAPELLE • In het Huis van de Wijk Middelwatering (Reigerlaan 66) is voortaan op iedere maandag Eetcafé LVB (Lief, Vriendelijk en Behulpzaam) geopend voor mensen met een beperking.

‘Het eetcafé is heel gezellig!’ wordt er geroepen. ‘Ja, en het eten is hartstikke lekker!’ Sara heeft een licht verstandelijke beperking, Ab heeft een vorm van autisme. Sinds kort eten ze elke maandag bij Eetcafé LVB in Huis van de Wijk Middelwatering.

De kokkinnen van Eetcafé LVB (wat vooral staat voor Lief, Vriendelijk en Behulpzaam) zijn Daniëlle Kort en Petra van Wagtendonk. Daniëlle is cliëntondersteuner bij Welzijn Capelle, Petra begeleidster bij ASVZ: “Er wordt niet veel georganiseerd voor deze doelgroep in Capelle. Maar natuurlijk is er wél behoefte aan. Daarom zijn we het eetcafé begonnen. Elke week eten er ongeveer 13 mensen mee, maar er is plek voor meer mensen.”

Het menu is gevarieerd en gezond: stamppot, bami, nasi en meer – alles vers gekookt. Ook vegetariërs of mensen met speciale dieetwensen kunnen mee-eten. Aanwezigen krijgen daarnaast een toetje. Zelfs de afwas wordt voor de gasten gedaan.

Aanmelden via Danielle Kort: d.kort@welzijncapelle.nu of 06 1373 5962. Eetcafé LVB is elke maandag van 16:30 tot 19:30 uur. De eigen bijdrage is 5,00 euro.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Echtpaar Simonis 70 jaar getrouwd Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Regentenkamer Van Cappellenhuis open op 1 april Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Team speeltuin Rollebollebos zoekt vrijwilligers Algemeen 26 mrt., 11:30
Afbeelding
Capels Compliment voor Joke van Leeuwen Algemeen 26 mrt., 09:10
Afbeelding
Dansvoorstelling door studenten Algemeen 25 mrt., 11:00
Afbeelding
Ravage na botsing twee auto's op Slotlaan 112 25 mrt., 08:27
Afbeelding
Capelse Rommelmarkt reikt cheque uit aan Voedselbank Algemeen 24 mrt., 19:15
Afbeelding
Inschrijving avondvierdaagse Capelle-West start 1 april Algemeen 24 mrt., 17:00