Afbeelding
Foto: Stock

Kookactiviteit voor Capelse jongeren

Algemeen 390 keer gelezen

CAPELLE • Capelse jongeren kunnen op vrijdag 31 maart terecht in het JongerenLab Schollevaar om een maaltijd te leren koken met een klein budget. Deze activiteit past bij de Week van het Geld (25 tot en met 31 maart). 

Meekoken en mee-eten op 31 maart kan na aanmelden. Coördinator jongerenwerk en jongerencoach Samir Yaaqobi: “Met deze activiteit willen we onze jongeren er van bewust maken dat je met weinig geld toch een lekkere en gezonde maaltijd op tafel kunt zetten, zelfs voor een groep.”

Verleidingen weerstaan
Veel scholieren geven hun geld uit aan snoep, drinken en snacks. Jongerencoach Jaouad Ben Aissa: “We willen onze jongeren stimuleren om verstandig om te gaan met hun geld. En dus om dure verleidingen te weerstaan, zoals eten afhalen of laten bezorgen.”

Zelfredzaamheid wordt vergroot
Veel jongeren wel wat hulp gebruiken op de weg naar volwassenheid. “Wij van JWC vertellen bijvoorbeeld over gezonde voeding, over slim omgaan met je geld, maar ook hoe je een gezonde maaltijd kunt koken. Zo worden ze zelfstandiger en krijgen ze meer zelfvertrouwen”, zegt jongerencoach Remco Moet.

Meedoen met de avond ‘budgetkoken’ is gratis. Locatie: JongerenLab, Huis van de Wijk Schollevaar, Stationsplein 20. Aanmelden kan via s.yaaqobi@welzijncapelle.nu, r.moet@welzijncapelle.nu of j.benaissa@welzijncapelle.nu.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Echtpaar Simonis 70 jaar getrouwd Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Regentenkamer Van Cappellenhuis open op 1 april Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Team speeltuin Rollebollebos zoekt vrijwilligers Algemeen 26 mrt., 11:30
Afbeelding
Capels Compliment voor Joke van Leeuwen Algemeen 26 mrt., 09:10
Afbeelding
Dansvoorstelling door studenten Algemeen 25 mrt., 11:00
Afbeelding
Ravage na botsing twee auto's op Slotlaan 112 25 mrt., 08:27
Afbeelding
Capelse Rommelmarkt reikt cheque uit aan Voedselbank Algemeen 24 mrt., 19:15
Afbeelding
Inschrijving avondvierdaagse Capelle-West start 1 april Algemeen 24 mrt., 17:00