Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Hulpdienst Capelle zoekt chauffeurs

Algemeen 2.756 keer gelezen

CAPELLE • Hulpdienst Capelle, met ongeveer 80 vrijwilligers één van de grootste vrijwilligersorganisaties in de regio, zoekt chauffeurs voor haar vervoersdienst. Alle zelfstandig wonende senioren vanaf 50 jaar kunnen van de diensten van de Hulpdienst gebruik maken.

Chauffeur Henk Noordijk, die al ruim acht jaar rijdt voor de Hulpdienst, legt uit waarom er vrijwilligers gezocht worden. “We beschikken weliswaar over zo’n vijftien chauffeurs, maar uiteraard rijdt niet iedereen elke dag. Om flexibel te blijven, ook rekening houdend met ziekte en vakanties, kunnen we daarom nog chauffeurs gebruiken.”

Vrijwilligers die zich opgeven zijn in principe op de opgegeven dag(en) beschikbaar van 7:00 tot 23:00 uur. Maar zo vroeg komt niet vaak voor, de piek ligt vanaf 9:00 uur. In het weekend is het minder druk. De klanten geven hun gewenste rit twee dagen van tevoren op bij de telefoonwachten van Hulpdienst Capelle via het centrale nummer 0900450 30 40. De telefoonwachten verdelen de ritten over de beschikbare chauffeurs, wat een hele puzzel is. Eén dag voor hun ‘dienst’ krijgen de chauffeurs per mail de ritten door. Het zijn het meest ritten naar het IJsselland Ziekenhuis, Erasmus MC en het Oogziekenhuis. In Capelle geldt een vast bedrag per auto (4,00 euro), daarbuiten gelden andere tarieven. Bij vertraging wordt altijd gebeld met de telefoonwachten, die op hun beurt de klant waarschuwen. 

Hulpdienst Capelle rijdt door heel Nederland. Chauffeurs rijden met hun eigen auto en ontvangen een onkostenvergoeding. Daarom is het vervoeren van een rolstoel niet mogelijk, van een rollator meestal wel.

“Iemand die overweegt zich aan te melden als chauffeur zou ik adviseren: stel je dienstbaar op”, zegt Henk Noordijk. “Help bij in- en uitstappen, met de gordel en kijk of de stoel goed staat. Vaak zijn mensen, als ze bijvoorbeeld naar een arts gaan, wat nerveus. Ik probeer dan met een praatje ze wat ontspannen te krijgen. Eigenlijk gaat dat altijd vanzelf. Bedenk wel: het werk is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Er wordt op u gerekend, dus met zo maar afzeggen dupeert u een ander. Ik adviseer om te starten met één dag en dan rustig te kijken hoe het bevalt.”

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via 0900 450 30 40, van 9:00 tot 17:00 uur. Meer informatie is beschikbaar op www.hulpdienstcapelle.nl. Daar staat ook een overzicht van alle andere diensten die de Hulpdienst levert. Soms gratis, soms tegen een kleine vergoeding. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Hoofdrijbaan Algerabrug deels dicht van 12 op 13 juni Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Voortuinverkoping in Fascinatio Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Capelse voetbalclubs strijden in augustus om Capelle Bokaal Nieuws gisteren
Afbeelding
Vijf TurnAround-turnsters naar toernooi Ahoy Cup Sport 7 jun., 17:30
Afbeelding
Capellenaar (20) aangehouden na weggooien vuurwapen 112 7 jun., 15:36
Afbeelding
Column - Kankerlijer, het went nooit! Nieuws 7 jun., 14:00
Afbeelding
Automobiliste rijdt onder invloed tegen verkeersbord 112 7 jun., 12:41
Afbeelding
Capelse Myrthe is Mrs Netherlands Europe 2023 Nieuws 7 jun., 11:15