• De spelers in de musical De Kameleon.
• De spelers in de musical De Kameleon. Foto: Annemieke van der Togt

Capellenaar Joris Braster speelt Hielke en Sietse in musical De Kameleon

Algemeen 796 keer gelezen

CAPELLE • De in Capelle woonachtige Joris Braster speelt momenteel in de familiemusical “Schippers van de Kameleon - met de muziek mee!”, geproduceerd door Homemade Productions. Na de bekende boeken, films en tv-serie brengt deze musical een nieuw avontuur naar het dorpje Lenten, waar Hielke en Sietse Klinkhamer wonen. En Joris neemt beide rollen voor zijn rekening. Zondag 12 februari staat hij in het Isala Theater.

De 21-jarige Joris Braster zit momenteel in zijn vierde en tevens laatste jaar van de opleiding Muziektheater aan Codarts, het conservatorium in Rotterdam. Hier wordt hij opgeleid tot uitvoerend artiest in het musical- en theaterwerkveld. Zijn rollen in deze musical vormen zijn stage.

Een dubbelrol, dat zal best zwaar zijn toch? “Ik zou het zelf niet omschrijven als “zwaar”, zegt Braster. “Tijdens de repetitieperiode was het wel een leuke uitdaging: hoe speel ik twee broers zó dat ze wel op elkaar lijken, maar ook van elkaar verschillen. Natuurlijk is dat even zoeken, maar iedereen moest zijn karakter leren kennen. Alleen had ik er in dit geval twee. In het begin moet dat even in je systeem komen, maar langzaamaan komt daar een routine in. We spelen de voorstelling nu al sinds oktober, dus ik hoef niet meer na te denken. Het zit helemaal in mijn lijf. Voor mijn studie in Rotterdam wilde ik graag dichter bij de school wonen. Samen met twee klasgenoten vonden we een huis in Capelle waar we terecht konden. Ik vind het hier heerlijk om te wonen: het is een stuk rustiger dan in de stad, maar je bent met het OV of met de fiets zo in het centrum. Er komen zondag vooral een hoop studiegenoten van mijn opleiding. Ook voor hen is het theater in Capelle dicht in de buurt en die hebben het bijna allemaal nog niet gezien.”

De Schippers van de Kameleon zijn al sinds de jaren zestig generatieslang populair. Braster las de boeken echter amper. “Ik moet eerlijk zeggen dat ik de boeken gemist heb. Als ik terugdenk aan de Kameleon dan kan ik me vooral de films herinneren die elke schoolvakantie op tv waren. Toen ik uiteindelijk hoorde dat ik was aangenomen voor deze voorstelling heb ik wel nog een paar boeken gelezen, om de sfeer van de boeken en de karakters wat beter te leren kennen. Maar uiteindelijk is het ook een nieuw verhaal en is het natuurlijk niet de bedoeling dat je je voorgangers gaat kopiëren, dus heb ik ook mijn eigen idee erop losgelaten.”

C. Hulsbus

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 14 uur geleden
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 17 uur geleden
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20