• Arie en zijn vrouw Brigitte Bonte voor de winkel aan het Slotplein in Capelle.
• Arie en zijn vrouw Brigitte Bonte voor de winkel aan het Slotplein in Capelle. Foto: Annemarie van der Ploeg

Familie Bonte draagt bekende winkel aan Slotplein over

Algemeen 7.102 keer gelezen

CAPELLE • Na ruim 34 jaar hun winkel aan het Slotplein te hebben gehad, draagt de familie Bonte op 1 februari de zaak over aan Lisa Vos. Ooit besloten zij van hun hobby, de hengelsport, hun werk te maken. Maar de drie broers, Klaas, Bas en Arie, vinden het een mooi moment om de leiding uit handen te geven nu ze samen 222 jaar oud zijn geworden. 

Klaas Bonte, de oudste van de drie broers, kwam ooit op het idee om een eigen zaak te beginnen. “Ik werkte in loondienst, maar maakte veel langere dagen dan je normaal maakt als je bij een baas werkt en dat was ik een beetje zat. Ik wilde iets voor mezelf gaan doen, dus vroeg ik mijn broers op een verjaardag of ze ook mee wilden doen. Die hadden ook wel zin, maar het heeft nog een paar jaar geduurd voordat we er alle drie bij waren.”

Meerdere zaken
Zij begonnen met hun eerste winkel in de Kortlandstraat in Krimpen. Bonte: “Daar hadden we er ook al tabak bij. Daarna zijn we in Capelle in de Dorpsstraat een zaak gestart bekend als Hames Hengelsport. Daar hebben we 13 jaar gezeten. De zaak in Krimpen bleef ook voortbestaan. Daarna hebben we er nog een winkeltje op De Terp bij genomen. En we hebben ook nog een poosje op het Jacob van Campenplein in Rotterdam gezeten. Maar dat beviel ons niet. Je kan makkelijk naar 100 winkels uitbreiden, maar je loopt ook jaren rond met hoofdpijn.”

Alleen Slotplein
“Uiteindelijk hebben we alleen de zaak aan het Slotplein gehouden. Onze vader en moeder hebben nog heel lang in de zaak meegewerkt samen met tante Corrie, een zus van mijn moeder. Mijn vader is 91 geworden en heeft meegedaan tot zijn tweede been eraf ging. Toen kwam hij in de zaak zitten en kwamen klanten met hem praten.”

Uitbreiding
De zaak is in de loop der jaren gegroeid. “In de Dorpsstraat vroegen de mensen of we geen goudvissenvoer hadden, dus hebben we een stukje ingericht met aquariumvissen en dierenvoer. We hadden echter niet zo veel ruimte. Toen we aan het Slotplein kwamen is de zaak flink uitgebreid. Iemand van de gemeente vroeg ons een keer waarom we geen vuurwerk gingen verkopen, dus dat namen we erbij. En we hebben we er ook een pakketpunt van PostNL bijgenomen.”

De broers blijven wel in de zaak, maar gaan minder werken. “Ik vind het fijn voor onze klanten dat de zaak blijft bestaan”, besluit Bonte.

Annemarie van der Ploeg

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Echtpaar Simonis 70 jaar getrouwd Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Regentenkamer Van Cappellenhuis open op 1 april Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Team speeltuin Rollebollebos zoekt vrijwilligers Algemeen 26 mrt., 11:30
Afbeelding
Capels Compliment voor Joke van Leeuwen Algemeen 26 mrt., 09:10
Afbeelding
Dansvoorstelling door studenten Algemeen 25 mrt., 11:00
Afbeelding
Ravage na botsing twee auto's op Slotlaan 112 25 mrt., 08:27
Afbeelding
Capelse Rommelmarkt reikt cheque uit aan Voedselbank Algemeen 24 mrt., 19:15
Afbeelding
Inschrijving avondvierdaagse Capelle-West start 1 april Algemeen 24 mrt., 17:00