• Onthulling 'Social Sofa' Kunstkring.
• Onthulling 'Social Sofa' Kunstkring. Foto: Jan Kok

‘Social sofa’ onthuld in Middelwatering

Algemeen 1.515 keer gelezen

CAPELLE • In Middelwatering is afgelopen zaterdag het Jubileumproject ‘Social Sofa’ onthuld. Van het winnende ontwerp is een mozaïeken bank gemaakt.

Basisschoolleerlingen van 13 scholen hebben een ontwerp gemaakt. Hieruit is door een vakjury van kunstenaars en gemeenteambtenaren een winnaar gekozen. Van dit winnende ontwerp is een bank in mozaïek gemaakt en in de maanden augustus t/m december zijn 30 ouderen aan het mozaïeken geslagen, onder leiding van Anca Boonacker, Roos Hobé en Marie-Louise van Kunstkring Capelle. De werklocatie was een oud klaslokaal van het voormalige pand Klim Op Roerdomplaan. Het wekelijks mozaïeken betekende voor veel mensen een gezellig ontmoetingsmoment en toen in november de laatste steentjes gelegd waren vond iedereen het ontzettend jammer dat het project nu afgelopen was. 

Op de dag van onthulling bestond Kunstkring Capelle 20 jaar. Dit was aanleiding voor Marie-Louise Eijsvoogel om een leuk project te bedenken waaraan zowel basisschoolleerlingen als volwassenen/ouderen konden deelnemen. Al 17 jaar geeft en coördineert Marie-Louise voor de Kunstkring BSN- en cultuurwijzerworkshops en educatieve projecten voor kinderen en sinds 4 jaar coördineert ze samen met Nancy Hagman ook laagdrempelige kunstactiviteiten voor volwassenen/ouderen via het project Creatief Ouder Worden. Voor haar was het jubileum van de Kunstkring dan ook een perfect moment om eindelijk een ‘Social Sofa’ te maken voor Capelle, iets wat ze al ruim 10 van plan was. Hiermee kon ze beide doelgroepen mooi combineren en ontstond het idee: Social Sofa, kinderen ontwerpen en ouderen mozaïeken. Met het Denk en Doe Mee Fonds bereid is dit jubileumproject gesubsidieerd.

De Sofa is op advies van de gemeente geplaatst tussen het EYE College en Aquapelle.

Afgelopen zaterdag kreeg Giulian van der Ende van de basisschool De Vijfster tijdens de onthulling te horen dat zijn ontwerp gewonnen had. Hij mocht, samen met wethouder Rik van Woudenberg, zijn ontwerp onthullen onder het toeziend oog van trotse familie, andere schoolwinnaars en alle mensen die aan dit project deelgenomen hebben. 

Na afloop kon iedereen een toost uitbrengen bij het EYE College, de horeca afdeling verzorgde de bijbehorende hapjes. EYE College (voorheen IJsselcollege) benadrukt met deze nieuwe naam dat de school oog heeft voor de leerlingen. EYE College staat voor goed en onderscheidend voortgezet openbaar onderwijs, in Capelle aan den IJssel.

Het project zorgde voor verbinding tussen jongeren en ouderen en tussen ouderen onderling. De wens van Kunstkring Capelle is om meer Social Sofa’s in Capelle te plaatsen, het liefst in elke wijk één.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 18 uur geleden
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 21 uur geleden
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20