• Onthulling 'Social Sofa' Kunstkring.
• Onthulling 'Social Sofa' Kunstkring. Foto: Jan Kok

‘Social sofa’ onthuld in Middelwatering

Algemeen 1.170 keer gelezen

CAPELLE • In Middelwatering is afgelopen zaterdag het Jubileumproject ‘Social Sofa’ onthuld. Van het winnende ontwerp is een mozaïeken bank gemaakt.

Basisschoolleerlingen van 13 scholen hebben een ontwerp gemaakt. Hieruit is door een vakjury van kunstenaars en gemeenteambtenaren een winnaar gekozen. Van dit winnende ontwerp is een bank in mozaïek gemaakt en in de maanden augustus t/m december zijn 30 ouderen aan het mozaïeken geslagen, onder leiding van Anca Boonacker, Roos Hobé en Marie-Louise van Kunstkring Capelle. De werklocatie was een oud klaslokaal van het voormalige pand Klim Op Roerdomplaan. Het wekelijks mozaïeken betekende voor veel mensen een gezellig ontmoetingsmoment en toen in november de laatste steentjes gelegd waren vond iedereen het ontzettend jammer dat het project nu afgelopen was. 

Op de dag van onthulling bestond Kunstkring Capelle 20 jaar. Dit was aanleiding voor Marie-Louise Eijsvoogel om een leuk project te bedenken waaraan zowel basisschoolleerlingen als volwassenen/ouderen konden deelnemen. Al 17 jaar geeft en coördineert Marie-Louise voor de Kunstkring BSN- en cultuurwijzerworkshops en educatieve projecten voor kinderen en sinds 4 jaar coördineert ze samen met Nancy Hagman ook laagdrempelige kunstactiviteiten voor volwassenen/ouderen via het project Creatief Ouder Worden. Voor haar was het jubileum van de Kunstkring dan ook een perfect moment om eindelijk een ‘Social Sofa’ te maken voor Capelle, iets wat ze al ruim 10 van plan was. Hiermee kon ze beide doelgroepen mooi combineren en ontstond het idee: Social Sofa, kinderen ontwerpen en ouderen mozaïeken. Met het Denk en Doe Mee Fonds bereid is dit jubileumproject gesubsidieerd.

De Sofa is op advies van de gemeente geplaatst tussen het EYE College en Aquapelle.

Afgelopen zaterdag kreeg Giulian van der Ende van de basisschool De Vijfster tijdens de onthulling te horen dat zijn ontwerp gewonnen had. Hij mocht, samen met wethouder Rik van Woudenberg, zijn ontwerp onthullen onder het toeziend oog van trotse familie, andere schoolwinnaars en alle mensen die aan dit project deelgenomen hebben. 

Na afloop kon iedereen een toost uitbrengen bij het EYE College, de horeca afdeling verzorgde de bijbehorende hapjes. EYE College (voorheen IJsselcollege) benadrukt met deze nieuwe naam dat de school oog heeft voor de leerlingen. EYE College staat voor goed en onderscheidend voortgezet openbaar onderwijs, in Capelle aan den IJssel.

Het project zorgde voor verbinding tussen jongeren en ouderen en tussen ouderen onderling. De wens van Kunstkring Capelle is om meer Social Sofa’s in Capelle te plaatsen, het liefst in elke wijk één.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
College: 'Urgentie reparatie straatverlichting benadrukken bij netbeheerder' Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Twee workshops voor rouwenden bij Ondersteuningscentrum Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Vacare houdt christelijke meditatie-avonden in Schenkelkerk Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Potjes & Deksels op vrijdag bij Rechtstreexpunt in 's-Gravenland Algemeen 5 feb, 12:00
Afbeelding
Zwerfafval rapen bij Hoeken tijdens Nationale Opschoondag Algemeen 5 feb, 09:06
Afbeelding
Echtpaar Veelo-Blom 60 jaar getrouwd Algemeen 4 feb, 15:00
Afbeelding
Knutselmiddagen bij speeltuin Kralingseveer Algemeen 4 feb, 11:30
Afbeelding
Lange celstraf geëist tegen Capellenaar vanwege wapenhandel 112 4 feb, 08:45