• Eerste rit van de Parkshuttle met reizigers.
• Eerste rit van de Parkshuttle met reizigers. Foto: Jan Kok

ParkShuttle tussen Kralingse Zoom en Rivium rijdt weer

Algemeen 2.225 keer gelezen

CAPELLE • Inwoners, werknemers en bezoekers van de woonwijk Fascinatio en het bedrijvenpark Rivium in Capelle kunnen sinds 5 december weer gebruikmaken van de ParkShuttle. Dit autonome voertuig zonder bestuurder verbindt het bedrijvenpark en de woonwijk in Capelle met metrostation Kralingse Zoom in Rotterdam. Sinds maandag 5:45 uur kunnen de reizigers weer instappen. De ParkShuttle rijdt in dit gebied - met onderbrekingen - al sinds 1999.

De vorige generatie ParkShuttles werd 3 jaar geleden uit dienst genomen. Door tegenslagen bij het ontwikkelen, bouwen en testen van de nieuwe voertuigen in combinatie met de coronapandemie duurde het extra lang voordat de voertuigen weer de weg op konden. Inmiddels zijn alle testen achter de rug en goed verlopen waardoor er gestart kan worden.

Gratis tot 6 januari 2023
Vanaf 5 december is het reizen met de ParkShuttle voor alle reizigers gratis. Vanaf maandag 9 januari 2023 geldt het reguliere tarief. De eerste weken rijdt de ParkShuttle gelijktijdig met de huidige pendelbus. De reizigers, omwonenden en bedrijven worden hierover geïnformeerd.

De ParkShuttles gaan van maandag tot en met vrijdag rijden tussen 6:00 en 21:00 uur. In de spits gaat de ParkShuttle volgens Transdev iedere 2,5 minuut.

Een enkele reis met de Parkshuttle kost 3,15 euro. Betaling kan met een ov-chipkaart of door een ticket te kopen bij het startpunt van de ParkShuttle bij Kralingse Zoom. Dit ticket is tot een uur na aankoop geldig.

Vervoersmaatschappij Transdev rijdt de shuttles in opdracht van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). De zes nieuwe voertuigen van leverancier ZF zijn in een fris rood-wit jasje gestoken, in de huisstijl van Transdev, het moederbedrijf van Connexxion. De zes vernieuwde shuttles maken gebruik van de nieuwste technieken. Zo zijn de software en de hardware volledig vernieuwd. Ook de infrastructuur is aangepast, bijvoorbeeld door de haltes op te hogen. 

Sinds 1999 rijdt de ParkShuttle al tussen Kralingse Zoom en Rivium. De ParkShuttle is de kleinste ov-concessie van Nederland, maar vormt met gemiddeld 1850 reizigers per dag (pre-corona) een belangrijke schakel in het ov. Dankzij de geplande woningbouw in het gebied en de aansluiting met de waterbus kunnen in de toekomst nog meer reizigers deze vervoersoptie gebruiken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 15 uur geleden
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 17 uur geleden
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20