Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Hospice IJsselOever viert eerste lustrum

Algemeen 1.496 keer gelezen

CAPELLE • Hospice IJsselOever bestaat deze week vijf jaar; op 29 november 2017 opende het huis de deuren voor de eerste bewoner. Hospice IJsselOever is een huis van warmte en aandacht waar het draait om ondersteuning in de laatste levensfase. 

In de vijf jaren die volgden na de opening konden liefde, kennis en kunde ruim en ruimhartig gedeeld worden met meer dan 250 bewoners. “Hospice IJsselOever heeft in Capelle een waardevolle plek gekregen”, meent Henny Aerts, coördinator in het hospice vanaf het allereerste moment. “Een plek die rust en ruimte ademt, waar een sfeer heerst die het mogelijk maakt om ieder in zijn of haar waarde te laten.” 

In IJsselOever kan de bewoner overlijden op de manier die past bij het leven dat hij of zij geleefd heeft. De zorg betreft een totaalpakket waarmee het motto van het huis gestalte wordt gegeven: Wij kunnen je niet beter maken, maar we kunnen er wel voor zorgen dat je je beter voelt. Vijf jaar IJsselOever, dat betekent ook: talloze mooie en intense herinneringen, momenten waarop het leven intens gedeeld en gevierd werd. Henny: “Ik denk bijvoorbeeld aan de jaarlijkse herdenkingsdiensten, waar we de namen van onze overleden bewoners noemen en hun leven herinneren. Of de gesprekken met bewoners en hun naasten: zo ontroerend kwetsbaar en dichtbij.”

IJsselOever viert het eerste lustrum met en voor vrijwilligers, zorgmedewerkers en direct betrokkenen. “Zij maken het huis, zij zorgen, koken, doen het huishouden, delen aandacht, geven tijd. En ze zorgen voor de gezelligheid, de vrolijkheid en de warme sfeer in huis. Vijf jaar hospicezorg in Capelle, het was onmogelijk geweest zonder hun niet aflatende steun, liefdevolle betrokkenheid en hartverwarmende inzet.”

IJsselOever gaat met vertrouwen de toekomst tegemoet. “We blijven onverminderd liefde, kennis en kunde delen’, zegt Henny. ‘En… we kijken uit naar een locatie met een tuin. Zodat onze bewoners naast de zorg die we bieden óók kunnen genieten van buitenlucht.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
College: 'Urgentie reparatie straatverlichting benadrukken bij netbeheerder' Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Twee workshops voor rouwenden bij Ondersteuningscentrum Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Vacare houdt christelijke meditatie-avonden in Schenkelkerk Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Potjes & Deksels op vrijdag bij Rechtstreexpunt in 's-Gravenland Algemeen 5 feb, 12:00
Afbeelding
Zwerfafval rapen bij Hoeken tijdens Nationale Opschoondag Algemeen 5 feb, 09:06
Afbeelding
Echtpaar Veelo-Blom 60 jaar getrouwd Algemeen 4 feb, 15:00
Afbeelding
Knutselmiddagen bij speeltuin Kralingseveer Algemeen 4 feb, 11:30
Afbeelding
Lange celstraf geëist tegen Capellenaar vanwege wapenhandel 112 4 feb, 08:45