Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Gratis budgettraining voor Capellenaren

Algemeen 407 keer gelezen

CAPELLE • De budgettraining ‘Uitkomen met je inkomen’ begint op 24 januari 2023. Capellenaren kunnen meedoen aan vijf gratis sessies, waarin zij leren hoe zij hun financiële situatie kunnen verbeteren.

Het doel van de budgettraining is deelnemers in vijf bijeenkomsten een permanente stressvrije financiële huishouding bieden. Deelnemers leren vaardigheden en nieuw gedrag aan op gebied van budgettering en financiën. Ook krijgen ze informatie over de effecten van schulden, zoals permanente stress. 

Impact van financiële stress
Trainer en maatschappelijk werker Vivian Coëlho: “Mensen willen wel financiële hulp zoeken, maar kunnen het door de impact van alles rondom dreigende schulden vaak niet opbrengen.” Stress vanwege financiën heeft invloed op de partnerrelatie, kinderen, maar vooral ook op de gezondheid.

Nieuwe kijk op eigen financiën
“Door de training heb ik handige tips gekregen en ben ik bewust geworden van mijn uitgaven”, zegt een deelnemer van de vorige budgettraining. De budgettraining helpt deelnemers een nieuwe kijk op hun situatie te krijgen. Daardoor lukt het ze vaak beter om zich actief en positief in te zetten. Dit zorgt voor nieuwe inzichten en op termijn financiële stabiliteit, schulden afbouwen of voorkomen – en zelfs kunnen sparen.

De budgettraining ‘Uitkomen met je inkomen’ is voor bewoners van Capelle aan den IJssel die meer willen weten over omgaan met geld. Aan bod komen onder andere haalbare doelen, financieel overzicht en tips over sparen. Het is belangrijk dat deelnemers de Nederlandse taal beheersen.

De budgettraining is op dinsdag 24 en 31 januari; 7 en 14 februari en 14 maart 2023, telkens van 19:30 tot 21:00 uur. De locaties volgen na aanmelding. Aanmelden via aanmelding@welzijncapelle.nu of via 010 - 707 49 00 (werkdagen tussen 09:00 en 16:00 uur). Ook professionals van andere organisaties kunnen Capellenaren aanmelden. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Jongvolwassenen kunnen in Capelle HPV-vaccinatie krijgen Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Studenten Hogeschool ronden onderzoek naar Capels platform RVZ af Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Kinderen herdenken watersnoodramp bij beeld Johan van Veen FOTOREPORTAGE gisteren
Afbeelding
Jim Sneeuw (13) geniet als 'scheids' Sport 1 feb, 08:45
Afbeelding
Gratis toegankelijk 'Shanti Beautyweekend' op 4 en 5 februari Algemeen 31 jan, 16:30
Afbeelding
Brownies&downieS op derde plaats in Zuid-Holland Algemeen 31 jan, 14:00
Afbeelding
Wethouders lezen voor in KinderLabs tijdens Nationale Voorleesdagen Algemeen 31 jan, 11:30
Afbeelding
Echtpaar Slingerland-Hartmans 60 jaar getrouwd Algemeen 31 jan, 09:00