Foto: J. van Veldhoven

Feestelijke opening KinderLab in Capelle

Capelle - Het was een drukte van jewelste tijdens de feestelijke opening van het KinderLab op woensdag 10 januari jl. Wethouder Ans Hartnagel en kinderburgemeester Mariam Yousfi gaven het startsein en zongen met het kindercollege een speciaal KinderLablied. "Mijn wens voor het KinderLab is dat het net zo druk blijft als vandaag!", aldus de wethouder.

Ans Hartnagel is blij met en trots op het KinderLab in Schollevaar-Oost: “We hebben echt iets moois gebouwd voor kinderen en hun ouders. Hier kunnen kinderen elkaar ontmoeten en hun talenten ontplooien. En er is hier zoveel te doen! Koken, knutselen, techniek of lekker sporten: het draagt bij aan veilig en gezond opgroeien van kinderen. Dat is niet altijd vanzelfsprekend. De activiteiten in het KinderLab helpen kinderen op weg naar een goede toekomst. Dat verdienen ze allemaal.”

Marije Arnouts, coördinator van het KinderLab, bedankte alle aanwezigen voor hun komst, stelde alle partners van het KinderLab voor en bedankte met name Priscilla Macare en Nourdin Ahamri voor hun bijdrage aan het allereerste plan voor het KinderLab.

Vol programma tijdens opening
De feestelijke opening bood een mooi voorproefje van wat er allemaal gaat gebeuren in het KinderLab. De workshops in het KookLab en het TechniekLab zaten helemaal vol. Kinderen konden meedoen aan de CupCakeCup met Klaas van der Eerden, selfies laten maken in de SelfieBox en meedoen aan Electrodance. Er stonden lange rijen voor het schminken en de ballonnenvouwmevouw. Leerlingen van Accent maakten en serveerden bijzondere gezonde hapjes en sapjes. Marije Arnouts: “In de vreedzame boom, gemaakt door leerlingen van Accent, konden kinderen en ouders hun wensen voor het KinderLab hangen. De boom blijft de komende weken staan en er kunnen dus nog wensen bij. Het komende jaar gaan we een aantal wensen laten uitkomen!”

Programma per week
Het KinderLab wordt een inspirerende plek in Schollevaar waar kinderen tot 12 jaar en ouders terecht kunnen voor activiteiten gericht op ontmoeting, ondersteuning en ontwikkeling. Ieder week wordt het programma op de Facebookpagina KinderLabCapelle geplaatst.

KinderLab is samenwerking
Partners in het KinderLab zijn onder andere De Sjalomschool, Bibliotheek aan den IJssel, Centrum voor Jeugd en Gezin, Perspectief Jeugdwerk, Sportief Capelle en Royal Kids kinderopvang. Ook met andere scholen in de wijk, Wijkwinkel Schollevaar, Accent Praktijkonderwijs, Single Moms Club, Fysio Capelle en Logopediepraktijk Capelle wordt samengewerkt. Meer weten? Vragen? Mail dan naar kinderlab@welzijncapelle.nu of volg KinderLab op Facebook: KinderLabCapelle en Instagram: kinderlabcapelle. Bellen kan naar 06 – 300 43 438.

Meer berichten