• Rody van Hemert, trainer van CVV Zwervers.
• Rody van Hemert, trainer van CVV Zwervers. Foto: Wijntjes Fotografie

Zwervers verrassend goed op schema

Algemeen 299 keer gelezen

CAPELLE • Waar vooraf door de buitenwacht nog gevreesd werd voor een lastig seizoen voor CVV Zwevers als nieuwkomer in de zaterdag-eerste klasse, blijkt de ploeg van trainer Rody van Hemert verrassend snel geacclimatiseerd.

“Ik ben niet ontevreden”, zegt de coach. “We maken deel uit van de middenmoot en da’s gewoon prima als je nieuw bent in een afdeling.” Van Hemert ziet een duidelijk opwaartse lijn. “De eerste drie wedstrijden moesten we écht even wennen en waren we zoekende. Deze eerste klasse is duidelijk een andere dan die we op zondag gewend waren. Tegenstanders spelen soms wat slimmer, berekenender en afwachtender. Daar hebben we het in de beginfase van dit seizoen even moeilijk mee gehad, vooral ook omdat wij een selectie hebben die bruist van de energie en het enthousiasme. De maandagavonden hebben we als technische staf vooral ook gebruikt om samen met de spelersgroep tegenstanders te analyseren en een aangepast strijdplan te ontwikkelen. In de vier duels daarna betaalde zich dat uit. We bleven ongeslagen en gingen steeds beter voetballen. Jammer genoeg lukte het tegen Terneuzense Boys en DCV niet om de boel achterin gesloten te houden in de slotfase, waardoor twee mogelijke overwinningen voor Zwervers werden omgebogen tot een gelijkspel. Jammer, want met vier punten meer hadden we in de top 5 gestaan.”

De switch van de zondag naar de zaterdag heeft Zwervers 1 ook op andere fronten veel goed gedaan, meent Van Hemert. “Je ziet het aan de publieke belangstelling. Er staan nu veel meer mensen langs de lijn als we spelen, dat is mooi om te zien. Je voelt de onderlinge verbondenheid toenemen. Goed is ook dat de jongens na afloop de kantine opzoeken en echt hun betrokkenheid met de vereniging laten zien. Daarnaast merken de supporters dat we ons best doen om attractief te voetballen. Ze herkennen de nieuwe lijn en reageren enthousiast.”

Van Hemert heeft het dan ook geweldig naar zijn zin op sportpark Couwenhoek. Een gevoel dat nog eens verder veraangenaamd kan worden wanneer zijn team zich direct weet te handhaven in de eerste klasse met zijn versterkte degradatieregeling. “Als we er zonder nacompetitie inblijven hebben we een wereldprestatie geleverd,” zegt hij. “We liggen voorlopig mooi op schema.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Felyx stopt met deelscooters in Capelle Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
George Westerbeek ontvangt Capels Compliment Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Capelse (73) overlijdt na ongeval in Rotterdam Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Lampjes grote kerstboom aan op 9 december Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Gemeente past openingstijden aan rond feestdagen Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Column - De jacht op de palinggladde prikker Algemeen 30 nov, 18:30
Afbeelding
Rob Stolk: ‘Hollandsche IJssel verdient erfgoedlijn’ Algemeen 30 nov, 16:30
Afbeelding
Zadkine in actie voor twee goede doelen Algemeen 30 nov, 14:30