• Marlies Molenaar-Westdorp.
• Marlies Molenaar-Westdorp. Foto: Huub Lakerveld

Workshops essentiële oliën in Capelle

Algemeen 1.757 keer gelezen

CAPELLE • Marlies Molenaar-Westdorp kwam met essentiële oliën in aanraking toen zij niet lekker in haar vel zat. Inmiddels spelen de oliën een grote positieve rol in haar leven en wil zij anderen laten kennismaken met de voordelen. Daarom houdt zij vanaf 26 november met haar man workshops over de werking van de natuurlijke oliën.

“Ik was op zoek naar iets om mijn lichaam en emoties te ondersteunen, zonder dat een arts meteen iets voorschrijft”, vertelt Marlies. “Via een oud-klasgenoot kwam ik terecht bij de oliën van Young Living, en ik wilde het gewoon eens gaan proberen. In het eerste pakket zat olie waarmee ik meteen beter ging slapen; het deed iets met mij. Meer ontspanning en rust in mijn lijf.”

Natuurlijk EHBO-pakket
De essentiële oliën kunnen bij veel lichaamsfuncties als ondersteuning dienen, vertelt Marlies. “Het ondersteunt bij spijsvertering, spieren, emoties, weerstand. Het is eigenlijk een EHBO-pakketje, maar dan op natuurlijke basis. Essentiele oliën worden namelijk verkregen uit bijvoorbeeld planten, bloemen, hars, fruit en kruiden. De oliën zijn vaak bedoeld om op het lichaam aan te brengen of in te nemen, maar kunnen ook gebruikt worden voor in een diffuser in huis, bij make-up of als schoonmaakmiddelen. In middelen in de winkel zitten vaak chemische componenten die niet goed zijn voor je lichaam. Je schrikt eigenlijk als je goed gaat kijken naar ingrediënten in producten die je misschien al jaren gebruikt.”

Om hun enthousiasme en kennis te delen met anderen, organiseren Marlies en haar man Arjan bij hen thuis workshops over essentiële oliën. Op zaterdag 26 november staat de eerste bijeenkomst op het programma. Deze dient vooral als kennismaking voor mensen die meer willen weten over essentiële oliën. “We richten ons vooral op de startersbundel”, aldus Marlies. Maar we vertellen ook wat essentiële oliën zijn, waarom wij deze gebruiken en wat je er allemaal mee kan doen. Ook kunnen belangstellenden een iTovi scan doen. Dit apparaatje meet de ‘balans’ in het lichaam, waardoor we kunnen zien welke oliën gericht ingezet kunnen worden om het lijf te ondersteunen. We geven de mensen dan samples mee om zelf mee aan de slag te gaan. Daarnaast vertellen wij wat de oliën met ons hebben gedaan. Het is dus een stukje informatie en een stukje zelf aan de slag gaan.”

Volgend jaar hopen Marlies en Arjan maandelijks workshops te geven over onderwerpen als schoonmaken met natuurlijke producten en essentiële olie voor kinderen. De eerste workshop begint om 20:00 uur. De eigen bijdrage is 9,95 euro. Aanmelden en meer informatie: www.oliespul.nl.

Huub Lakerveld

Redactiecoördinator Het Kontakt - IJssel en Lekstreek

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 12 uur geleden
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 15 uur geleden
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20