Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Bibliotheek aan den IJssel geeft workshops Digitale zorg

Algemeen 369 keer gelezen

CAPELLE • Bibliotheek aan den IJssel gaat aan de slag met workshops Digitale zorg. Dat zijn een reeks korte en laagdrempelige workshops waarbij steeds een ander onderwerp centraal staat. 

De workshops worden gegeven door Nur, coördinator Digitaal meedoen. “Je zorg en gezondheid kun je steeds meer met je computer, tablet of smartphone controleren en regelen. Dat noemen we digitale zorg. Digitale zorg is handig, omdat het je minder tijd kost en je je gegevens altijd bij de hand hebt.”

Zo leer je om zelf je gezondheidszaken te regelen via internet. Bijvoorbeeld betrouwbare informatie over gezondheid en gebruik van geneesmiddelen vinden via sites als apotheek.nl of thuisarts.nl of het gebruik van handige gezondheidsapps, online een vraag stellen, een afspraak maken of een herhaalrecept aanvragen. Of inloggen en medische gegevens bekijken in het patiëntenportaal van de huisarts of ziekenhuis of videobellen met de dokter.

De reeks bestaat uit vier verschillende workshops. ”Je hoeft ze niet allemaal te volgen, inschrijven voor 1 workshop is ook mogelijk. En het is gratis”, aldus Nur. De eerste workshop start op woensdag 5 oktober van 14:00 tot 15:30 uur in Bibliotheek Capelle Centrum. Aanmelden via bibliotheekaandenijssel.op-shop.nl/digivitaler. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Felyx stopt met deelscooters in Capelle Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
George Westerbeek ontvangt Capels Compliment Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Capelse (73) overlijdt na ongeval in Rotterdam Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Lampjes grote kerstboom aan op 9 december Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Gemeente past openingstijden aan rond feestdagen Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Column - De jacht op de palinggladde prikker Algemeen 30 nov, 18:30
Afbeelding
Rob Stolk: ‘Hollandsche IJssel verdient erfgoedlijn’ Algemeen 30 nov, 16:30
Afbeelding
Zadkine in actie voor twee goede doelen Algemeen 30 nov, 14:30