• De inlevercontainer voor messen.
• De inlevercontainer voor messen. Foto: Frank de Roo

Zonder straf en anoniem mes inleveren

Algemeen 320 keer gelezen

CAPELLE • Om toenemend messenbezit onder jongeren een halt toe te roepen, organiseren de gemeente Capelle aan den IJssel met de politie en jongerenwerk een inleveractie van steekwapens.

Iedereen die van een mes af wil, kan op drie locaties in Capelle van 10 tot en met 15 oktober anoniem en zonder straf wapens afgeven. Dit kan op het gemeentehuis, de Milieustraat en het politiebureau aan de Slotlaan. De gemeente en politie registreren daarbij geen gegevens.

Naast messen kunnen deze week ook slag- en stootwapens, zoals boksbeugels, ingeleverd worden. Tijdens deze actie kunnen geen vuurwapens ingeleverd worden. Voor het inleveren van een vuurwapen, munitie of explosief moet een afspraak met de politie gemaakt worden via 0900-8844. De politie komt dan – in burgerkleding – langs om het wapen op te halen. Op deze manier is het inleveren van een vuurwapen dus niet anoniem. Mensen die een vuurwapen aanmelden worden in principe niet vervolgd, tenzij het vuurwapen gebruikt is bij een misdrijf. In dat geval kan de eigenaar alsnog als verdachte aangemerkt worden.

De drie locaties in Capelle zijn op de volgende momenten open tijdens de actie: Gemeentehuis (Rivierweg 111) dagelijks tussen 8:00 en 16:00 uur, Milieustraat (Groenedijk 12) maandag tot vrijdag van 8:00 tot 16 uur, zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur. Politiebureau Slotlaan (Slotlaan 119) maandag tot vrijdag van 8:00 tot 22:00, zaterdag van 8:00 tot 16:00 uur.

Meer info: www.leverjemesin.nl. Hier is een overzicht te vinden van alle inleverlocaties in de regio. Deze locaties zijn te herkennen aan de poster en de inleverton. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Felyx stopt met deelscooters in Capelle Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
George Westerbeek ontvangt Capels Compliment Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Capelse (73) overlijdt na ongeval in Rotterdam Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Lampjes grote kerstboom aan op 9 december Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Gemeente past openingstijden aan rond feestdagen Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Column - De jacht op de palinggladde prikker Algemeen 30 nov, 18:30
Afbeelding
Rob Stolk: ‘Hollandsche IJssel verdient erfgoedlijn’ Algemeen 30 nov, 16:30
Afbeelding
Zadkine in actie voor twee goede doelen Algemeen 30 nov, 14:30