• Pieter Polman (links) en Eric Faassen trappen de bouw af.
• Pieter Polman (links) en Eric Faassen trappen de bouw af. Foto: Wereldhave

Startsein voor bouw nieuwe gedeelte Koperwiek

Algemeen 329 keer gelezen

CAPELLE • Wethouder Eric Faassen en directeur Wereldhave Nederland Pieter Polman luidden woensdag 21 september officieel de start van de bouw van het nieuwe gedeelte van De Koperwiek en het toekomstige Stadsplein van Capelle in. 

De heren knipten een lint tot de bouwplaats door en zij schroefden de eerste schroefpaal de grond in. Eric Faassen is blij dat de geplande vernieuwingen van het winkelcentrum nu gerealiseerd gaan worden: “Capelle groeit hard en daarmee groeit ook de behoefte aan voorzieningen die bij de toekomst passen. Door een intensieve samenwerking tussen Wereldhave, de RET en de gemeente Capelle krijgt het centrum van Capelle aan den IJssel straks een compleet nieuw centrumhart. Een fraaie nieuwe hoofdentree en de metrolijn verdwijnt daarbij achter de nieuwe gevels van De Koperwiek waardoor we straks een gezellig, intiem en sfeervol stadsplein kunnen realiseren. Het nieuwe Stadsplein zal naast de bestaande functies als het Isala Theater, de bibliotheek en bestaande horeca, ook nieuwe horeca met terrassen krijgen aan de andere kant van het Stadsplein. Een welkome ontwikkeling voor alle Capellenaren en bezoekers uit de wijde omgeving, ook omdat het parkeren gewoon gratis blijft in Capelle”.

De Koperwiek nieuwe stijl wordt volgens Wereldhave directeur Pieter Polman “een plek om te consumeren, te beleven en te verblijven”. De focus ligt op consumeren in een multifunctionele bezoek- en verblijfsplaats waar ruimte is voor winkelen, sporten, ontspanning en gezondheid.

Het metrostation eindigt straks direct in het overdekte gedeelte van De Koperwiek, waardoor een bezoek aan het centrum van Capelle nog gemakkelijker wordt.

Eind 2023 klaar
De Koperwiek blijft tijdens de gehele vernieuwing open en alle winkels blijven toegankelijk. Naar verwachting zal het nieuwe gedeelte aan het einde van 2023 worden opgeleverd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Grote handel in nepmerkkleding ontdekt Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
‘Groene les’ voor leerlingen van Eye College Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
UPDATE - Vermist meisje (17) gevonden Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Kaartje sturen tijdens Week van de Verbinding Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Capelse collectanten gezocht voor Brandwondenstichting Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Bibliotheek aan den IJssel geeft workshops Digitale zorg Algemeen gisteren
Afbeelding
Koninklijke Onderscheiding voor Sjoerd Geissler Algemeen 27 sep, 10:40
Afbeelding
Zonder straf en anoniem mes inleveren Algemeen 27 sep, 09:00