• Pieter Polman (links) en Eric Faassen trappen de bouw af.
• Pieter Polman (links) en Eric Faassen trappen de bouw af. Foto: Wereldhave

Startsein voor bouw nieuwe gedeelte Koperwiek

Algemeen 428 keer gelezen

CAPELLE • Wethouder Eric Faassen en directeur Wereldhave Nederland Pieter Polman luidden woensdag 21 september officieel de start van de bouw van het nieuwe gedeelte van De Koperwiek en het toekomstige Stadsplein van Capelle in. 

De heren knipten een lint tot de bouwplaats door en zij schroefden de eerste schroefpaal de grond in. Eric Faassen is blij dat de geplande vernieuwingen van het winkelcentrum nu gerealiseerd gaan worden: “Capelle groeit hard en daarmee groeit ook de behoefte aan voorzieningen die bij de toekomst passen. Door een intensieve samenwerking tussen Wereldhave, de RET en de gemeente Capelle krijgt het centrum van Capelle aan den IJssel straks een compleet nieuw centrumhart. Een fraaie nieuwe hoofdentree en de metrolijn verdwijnt daarbij achter de nieuwe gevels van De Koperwiek waardoor we straks een gezellig, intiem en sfeervol stadsplein kunnen realiseren. Het nieuwe Stadsplein zal naast de bestaande functies als het Isala Theater, de bibliotheek en bestaande horeca, ook nieuwe horeca met terrassen krijgen aan de andere kant van het Stadsplein. Een welkome ontwikkeling voor alle Capellenaren en bezoekers uit de wijde omgeving, ook omdat het parkeren gewoon gratis blijft in Capelle”.

De Koperwiek nieuwe stijl wordt volgens Wereldhave directeur Pieter Polman “een plek om te consumeren, te beleven en te verblijven”. De focus ligt op consumeren in een multifunctionele bezoek- en verblijfsplaats waar ruimte is voor winkelen, sporten, ontspanning en gezondheid.

Het metrostation eindigt straks direct in het overdekte gedeelte van De Koperwiek, waardoor een bezoek aan het centrum van Capelle nog gemakkelijker wordt.

Eind 2023 klaar
De Koperwiek blijft tijdens de gehele vernieuwing open en alle winkels blijven toegankelijk. Naar verwachting zal het nieuwe gedeelte aan het einde van 2023 worden opgeleverd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Gert Abma: ‘Meer mensen met ‘normaal leven’ komen naar Voedselbank’ Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Column - Vincent Hoppezak te zien op mooiste evenement Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Vondst grote hoeveelheid verdovende middelen in loods Burgemeester Schalijlaan Algemeen 6 dec, 18:36
Afbeelding
‘Bijenburcht’ geopend in Schollebos Algemeen 6 dec, 17:34
Afbeelding
CDA Capelle maakt zich zorgen over toegankelijkheid en veiligheid ov Algemeen 6 dec, 14:00
Afbeelding
De heer en mevrouw Van Dam-Versluis 60 jaar getrouwd Algemeen 6 dec, 11:30
Afbeelding
Echtpaar Van Deventer-Vuik 65 jaar getrouwd Algemeen 6 dec, 09:00
Afbeelding
René van Eck bij Capelle op de bank Algemeen 5 dec, 18:30