• Wishnu Badal van SVS.
• Wishnu Badal van SVS. Foto: Wijntjes Fotografie

Wishnu Badal koestert unieke sfeer SVS

Algemeen 267 keer gelezen

CAPELLE • Zelfs in het amateurvoetbal is ‘clubtrouw’ in relatie tot een eerste elftal soms ver te zoeken. Spelers hoppen van de ene naar de andere club. Het Capelse SVS vormt de uitzondering op die regel. Op sportpark Schenkel is er sprake van een ‘harde kern’ van voetballers die sinds de jeugd met elkaar op het veld staan. Wishnu Badal is één van hen. Hij is al jaren niet weg te denken uit het eerste elftal van de zaterdag tweedeklasser. De aanvoerder is begonnen aan zijn twaalfde seizoen.

“Als pupil werd ik lid van SVS”, vertelt de verdedigende middenvelder. “Ik weet nog goed dat ik er van droomde om ooit profvoetballer te worden. Dat is uiteindelijk niet gelukt”, lacht hij. “Maar SVS 1 was een goed alternatief. Ik herinner me nog ons B1-elftal. Daarin voetbalde ik met jongens die net als ik later doorstroomden naar de selectie: Stefan van der Staal, Yannick de Lely, Bas van Leeuwen, Jamie Velthaak en Thomas van Campenhout. Nadat we een seizoen deel uitmaakten van SVS 1 kwam er ook een goede volgende lichting door, met spelers als Jeroen de Lely, Anthony Schoenmaker, Joey Kaashoek en Nick Snijder. Een groot deel daarvan maakt nu, zoveel jaren later, nog altijd deel uit van de SVS-selectie. Dat zegt wel iets over de sfeer hier, vind ik. We voelen ons gewoon thuis bij deze vereniging.”

Zelf debuteerde Wishnu Badal als tiener in SVS 1, dat toen onder leiding stond van Andries Hansen, heden ten dage nog altijd betrokken als assistent-trainer. “Ik weet nog goed dat ik op zaterdag eerst met B1 voetbalde, daarna met het eerste zaterdagelftal meespeelde en op zondag stond opgesteld in SVS 1”, glimlacht de routinier. “Ach, je was jong en je wilde graag zoveel mogelijk op het veld staan. Nu, op mijn 29e, heb ik aan één wedstrijd wel genoeg.”

Badal maakte de opmars mee van SVS, een mooi avontuur dat de vereniging van de vierde klasse naar het huidige tweedeklasserschap bracht. “Wout Ooms was daar als trainer heel belangrijk in”, blikt de aanvoerder, die inmiddels meer dan 200 wedstrijden in SVS op zijn teller heeft staan, terug. “Onder zijn leiding promoveerden we twee keer. Fijne vent en een prima coach.” Ook bewaart Wishnu Badal mooie herinneringen aan de jaren waarin zijn vader Rupa als jeugdtrainer fungeerde. “En laat ik René de Lely niet vergeten. Hij stoomde ook een groep jonge spelers klaar voor hun overstap naar de senioren,” voegt Badal junior er aan toe.

Komende zaterdag begint SVS aan een nieuwe competitiejaargang in de tweede klasse. Wat we van de Schollevaarders mogen verwachten? Wishnu Badal rekent op een pittig seizoen met veel sterke tegenstanders. “Voor ons wordt het belangrijk om al in de eerste fase flink wat punten te pakken, zodat we een basis kunnen leggen voor een solide verblijf in de middenmoot”, zegt hij. “Dat lijkt me een realistisch doel. In vergelijking tot vorig seizoen zijn we in de breedte wat sterker geworden. Met de entree van wat nieuwe spelers heeft onze trainer Roy Brinkman meer om uit te kiezen, en dat is prettig. Ik op mijn beurt ga als controlerende middenvelder weer meehelpen om SVS aan goede resultaten te helpen.” 

“Ik moet het vooral hebben van mijn verdedigende kwaliteiten en zie het als één van mijn taken om ploeggenoten beter te laten spelen door als verlengstuk van de trainer mensen goed neer te zetten. En verder hoop ik weer te genieten van de club en alle mooie vriendschappen hier. De onderlinge band is sterk. We trekken ook privé met elkaar op, gaan samen naar feestjes, bezoeken met twintig man festivals en vieren zelfs verjaardagen met elkaar. En uiteraard proberen we te presteren met SVS die mooie vereniging waar de meesten van ons nu alweer meer dan twintig jaar lid van zijn. Dit is onze club. Trouw bestaat.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Grote handel in nepmerkkleding ontdekt Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
‘Groene les’ voor leerlingen van Eye College Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
UPDATE - Vermist meisje (17) gevonden Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Kaartje sturen tijdens Week van de Verbinding Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Capelse collectanten gezocht voor Brandwondenstichting Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Bibliotheek aan den IJssel geeft workshops Digitale zorg Algemeen gisteren
Afbeelding
Koninklijke Onderscheiding voor Sjoerd Geissler Algemeen 27 sep, 10:40
Afbeelding
Zonder straf en anoniem mes inleveren Algemeen 27 sep, 09:00