Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Column - Het Kontakt-lezers redden zwemmers

Algemeen 927 keer gelezen

“Gaat Aquapelle al na twee jaar dicht”? “Arbeidskrapte speelt Aquapelle parten”. Deze koppen stonden drie weken geleden boven mijn artikel en column. 

Directeur Lian Witteveen van Sportief Capelle, waar de sporthal en zwembad onder vallen, luidde de noodklok omtrent de mogelijke sluiting van het in december 2020 geopende sportcomplex. Niet alleen de hoge energierekeningen zorgen voor problemen, maar vooral een gebrek aan personeel dwong Sportief Capelle tot onverhoopte maatregelen. Waar een op de drie baden de watertemperatuur verlaagt of zelfs de deuren meermaals sluit, daar probeert men bij Aquapelle het hoofd op andere manieren boven water te houden. 

Naar aanleiding van de column en het artikel kreeg men geen koudwatervrees maar warme reacties. Volgens Lian Witteveen zelfs ongekende, totaal onverwachte en emotionele berichten. “Overweldigend. Wat een betrokkenheid hebben wij mogen ervaren de afgelopen drie weken. We namen de lezers mee in de nadelen van een knellende arbeidsmarkt. Nou, dit is niet tegen dovenmansoren gezegd; we hebben geweldige reacties ontvangen. Nu, drie weken later, zijn we al elf gesprekken verder. Het waren stuk voor stuk interessante, leuke en verrassende gesprekken. Ondertussen is de eerste persoon al verwelkomd als nieuwe collega en aan de slag. We zijn met een andere persoon in de laatste fase van de contractbespreking. Daarnaast gaan er nog drie mensen aan de slag in het zwembad die tegelijkertijd een opleiding volgen tot zweminstructeur. Om eerlijk te zijn: dit zijn allemaal mensen die nooit gedacht hadden aan werken in een zwembad maar geraakt werden door het artikel. De reacties waren hartverwarmend en de betrokkenheid groot. Fantastisch, wij zijn er blij mee.” 

Dat ook steeds meer mensen Aquapelle bezoeken en daar lekker sporten en douchen, is een mooie bijkomstigheid. Als columnist/journalist ben ik enorm tevreden over dit onverwachte resultaat en wil net als Lian Witteveen de lezers van Het Kontakt/IJssel en Lekstreek hartelijk danken voor hun reacties. Dat ik vanwege allerlei lichamelijke ongemakken nog geen duik heb kunnen nemen in dit fraaie complex, is dan bijzaak. Dat nu de zwemmers van Aquapelle dankzij het “bommetje” en daarna de hulp van de lezers zijn ‘gered’ is al een (water-)feest op zich.

Cor Hulsbus

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Bedrijvencontactdagen: handjes gezocht (en netwerken) Algemeen 25 nov, 16:08
Afbeelding
Aandacht voor Orange the World; vlag gemeentehuis gehesen Algemeen 25 nov, 15:15
Afbeelding
Politie deelt beelden van bandenprikker 112 25 nov, 14:20
Afbeelding
Gratis budgettraining voor Capellenaren Algemeen 25 nov, 14:00
Afbeelding
Kopje Kunst over ‘Sinterklaas in de kunst’ Algemeen 25 nov, 11:30
Afbeelding
Bijeenkomst WOP Schollevaar op 1 december Algemeen 25 nov, 09:00
Afbeelding
Delen Capelle aangewezen als veiligheidsrisicogebied vanwege bandenprikker(s) 112 24 nov, 20:17
Afbeelding
Lichte stijging cybercriminaliteit in Capelle Algemeen 24 nov, 17:15