Afbeelding

Aanleg waterbushalte Rivium; eerste vaart steeds dichterbij

Algemeen 1.289 keer gelezen

CAPELLE • Het realiseren van een waterbushalte heeft heel wat voeten in de aarde, maar lijkt toch stapje voor stapje dichterbij te komen. Sinds afgelopen maandag wordt gewerkt aan de aanleg van de daadwerkelijke halte, schuin tegenover het Zalmhuis.

In april 2020 is al besloten dat Capelle aan den IJssel een eigen waterbushalte krijgt en in september 2021 werd meer bekend over het waar en wanneer. Zo werd de definitieve plaats van de halte vastgesteld en werd het ontwerp voor het ponton goedgekeurd door de gemeente. In eerste instantie werd de verwachting uitgesproken dat de waterbus tussen Rotterdam en Dordrecht vanaf 1 januari 2022 ook in Capelle aan den IJssel zou kunnen aanmeren. Die verwachtingen werden bijgesteld, omdat er een vertraging zat op de vergunningaanvragen en aanleg van het ponton waar de waterbussen zullen aanmeren. Zo schoof de geplande komst van de halte op naar het vierde kwartaal van 2022. Met de huidige aanleg van het ponton lijkt er schot in de zaak te zitten.

In de toekomst kan de waterbushalte een belangrijke rol vervullen in het woon-werkverkeer tussen Rotterdam, Capelle, Krimpen aan den IJssel en Dordrecht. Er zijn in de Capelse politiek plannen om Rivium te ontwikkelen als woonwijk, met zo’n 5000 extra woningen.

Door de aanleg van het ponton zijn er tot begin oktober verkeersmaatregelen op de Schaardijk. Eén rijbaan is afgezet. De Schaardijk is in beide richtingen bereikbaar met een voorrangsregeling voor tegemoetkomend verkeer.

Het is nog niet honderd procent zeker dat de waterbus dit jaar Capelle zal aandoen. “De wens is om de aanleg van de halte voor het stormseizoen af te ronden”, aldus een woordvoerder van de gemeente. “Als dit niet kan, wordt het mogelijk uitgesteld tot het voorjaar.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Bedrijvencontactdagen: handjes gezocht (en netwerken) Algemeen 25 nov, 16:08
Afbeelding
Aandacht voor Orange the World; vlag gemeentehuis gehesen Algemeen 25 nov, 15:15
Afbeelding
Politie deelt beelden van bandenprikker 112 25 nov, 14:20
Afbeelding
Gratis budgettraining voor Capellenaren Algemeen 25 nov, 14:00
Afbeelding
Kopje Kunst over ‘Sinterklaas in de kunst’ Algemeen 25 nov, 11:30
Afbeelding
Bijeenkomst WOP Schollevaar op 1 december Algemeen 25 nov, 09:00
Afbeelding
Delen Capelle aangewezen als veiligheidsrisicogebied vanwege bandenprikker(s) 112 24 nov, 20:17
Afbeelding
Lichte stijging cybercriminaliteit in Capelle Algemeen 24 nov, 17:15