• Joris Kruse poetst een vintage racefiets op.
• Joris Kruse poetst een vintage racefiets op. Foto: Huub Lakerveld

Capelse Joris sleutelt aan retro racefietsen

Algemeen 21 keer gelezen

CAPELLE • Joris Kruse (18) begon al jong met het sleutelen aan fietsen. Nu heeft hij een werkplaats en verkoopt hij opgeknapte racefietsen in zijn eigen webwinkel. Een deel van de opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding.

Het enthousiasme voor fietsen heeft Joris meegekregen van zijn vader, die een passie heeft voor wielrennen. Daardoor heeft Joris de beschikking over veel gereedschap, waarmee hij in de garagebox kan werken aan de fietsen. “Zo’n drie jaar geleden was ik zelf op zoek naar een fiets”, vertelt hij. “Via Marktplaats vond ik een mooie vintage fiets waar nog wat aan moest gebeuren en met de gereedschappen kon ik die zelf opknappen. Ik vond het leuk om te doen en leerde ook nog eens van mijn vader. Je kunt het voor jezelf doen, maar ook voor anderen. Oudere racefietsen zijn best populair, vooral bij studenten. Als ik een fiets kan aanbieden waar mensen vertrouwen in hebben, dan kan ik voor mezelf beginnen.” 

Designfiets
Zo begon Joris met zijn eigen online winkel design-fietsen.nl, waarmee hij nostalgische racefietsen en fixie fietsen verkoopt. De interesse voor dit type fiets heeft te maken met het ontwerp. “Het zijn mooie fietsen; ze vallen iets meer op en zijn stijlvoller. Dat is een designfiets voor mij en dat heeft mijn interesse.”

Joris, tweedejaars student Ondernemerschap & Retail Management in Rotterdam, regelt alles rondom Design Fietsen zelf. “Ik heb de website zelf gemaakt, repareer de fietsen, maak zelf de foto’s van de fietsen voor de website en doe de administratie. Alleen bij het ophalen van de fietsen moet mijn vader mee, want ik heb nog geen rijbewijs”, lacht hij.
Zijn studie helpt bij het ondernemersbestaan dat Joris heeft opgebouwd. “De studie focust op het zelf starten van een bedrijf; zaken zoals het bijhouden van je geldstromen. Het is leuk om dat meteen in de praktijk toe te passen.”

Joris heeft een zelfgekozen goed doel gehangen aan zijn webwinkel: KWF Kankerbestrijding. “Ik ken best veel mensen die aan kanker zijn overleden”, legt hij uit. “Bijvoorbeeld mijn opa en buurman. Ik heb gekeken wat het beste goede doel is om te ondersteunen en toen kwam ik bij KWF uit.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
‘Groene les’ voor leerlingen van Eye College Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
UPDATE - Vermist meisje (17) gevonden Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Kaartje sturen tijdens Week van de Verbinding Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Capelse collectanten gezocht voor Brandwondenstichting Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Bibliotheek aan den IJssel geeft workshops Digitale zorg Algemeen gisteren
Afbeelding
Koninklijke Onderscheiding voor Sjoerd Geissler Algemeen 27 sep, 10:40
Afbeelding
Zonder straf en anoniem mes inleveren Algemeen 27 sep, 09:00
Afbeelding
Negen Capelse verenigingen doen mee aan Grote Clubactie Algemeen 26 sep, 19:00