• Joris Kruse poetst een vintage racefiets op.
• Joris Kruse poetst een vintage racefiets op. Foto: Huub Lakerveld

Capelse Joris sleutelt aan retro racefietsen

Algemeen 781 keer gelezen

CAPELLE • Joris Kruse (18) begon al jong met het sleutelen aan fietsen. Nu heeft hij een werkplaats en verkoopt hij opgeknapte racefietsen in zijn eigen webwinkel. Een deel van de opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding.

Het enthousiasme voor fietsen heeft Joris meegekregen van zijn vader, die een passie heeft voor wielrennen. Daardoor heeft Joris de beschikking over veel gereedschap, waarmee hij in de garagebox kan werken aan de fietsen. “Zo’n drie jaar geleden was ik zelf op zoek naar een fiets”, vertelt hij. “Via Marktplaats vond ik een mooie vintage fiets waar nog wat aan moest gebeuren en met de gereedschappen kon ik die zelf opknappen. Ik vond het leuk om te doen en leerde ook nog eens van mijn vader. Je kunt het voor jezelf doen, maar ook voor anderen. Oudere racefietsen zijn best populair, vooral bij studenten. Als ik een fiets kan aanbieden waar mensen vertrouwen in hebben, dan kan ik voor mezelf beginnen.” 

Designfiets
Zo begon Joris met zijn eigen online winkel design-fietsen.nl, waarmee hij nostalgische racefietsen en fixie fietsen verkoopt. De interesse voor dit type fiets heeft te maken met het ontwerp. “Het zijn mooie fietsen; ze vallen iets meer op en zijn stijlvoller. Dat is een designfiets voor mij en dat heeft mijn interesse.”

Joris, tweedejaars student Ondernemerschap & Retail Management in Rotterdam, regelt alles rondom Design Fietsen zelf. “Ik heb de website zelf gemaakt, repareer de fietsen, maak zelf de foto’s van de fietsen voor de website en doe de administratie. Alleen bij het ophalen van de fietsen moet mijn vader mee, want ik heb nog geen rijbewijs”, lacht hij.
Zijn studie helpt bij het ondernemersbestaan dat Joris heeft opgebouwd. “De studie focust op het zelf starten van een bedrijf; zaken zoals het bijhouden van je geldstromen. Het is leuk om dat meteen in de praktijk toe te passen.”

Joris heeft een zelfgekozen goed doel gehangen aan zijn webwinkel: KWF Kankerbestrijding. “Ik ken best veel mensen die aan kanker zijn overleden”, legt hij uit. “Bijvoorbeeld mijn opa en buurman. Ik heb gekeken wat het beste goede doel is om te ondersteunen en toen kwam ik bij KWF uit.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 19 apr, 11:42
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 19 apr, 08:50
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20