Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Column - Cancelt Capelle corona consequent?

Algemeen 37 keer gelezen

In Capelle aan den IJssel kun je momenteel geen coronavaccinatie meer halen. De vraag die dan al snel bij me opkwam was de volgende: Cancelt Capelle corona consequent? Krijgen we vanaf nu dan geen coronagevallen meer in onze gemeente? Maandenlang wordt ons aangeraden een booster-boosterprik te halen en dan opeens kun je nergens meer terecht. 

Op onze eigen website capelle.ijsselenlekstreek.nl las ik het (pers)bericht van over aller IJsselland Ziekenhuis. Daar sloot men afgelopen vrijdag vanwege het warme weer om halftwaalf de vaccinatielocatie. Op zich logisch met die hoge temperaturen. Maar er stond in diezelfde zin dat deze locatie voor de laatste keer open was. De vaccinatieplek van de GGD was van 1 maart tot 12 augustus bijna iedere vrijdag geopend. De eerste weken enkele tientallen geïnjecteerden per dag, de laatste weken meer dan 500. Dus dan mag je spreken van een succes. Ik kreeg vanuit mijn IJsselland in 2020 als een van de eersten een oproep en inmiddels heb ik al vijf herhaaloproepen binnen. Maar kan nu niet meer in mijn ziekenhuis terecht. In verband met de benodigde ruimte kan het ziekenhuis helaas geen geschikte locatie meer bieden. Zo dan. En als er nu opeens een coronagolf bovenop de hittegolf komt? Van al die mensen die in het ‘buitenland’ besmet raakten en dit als souvenir gezellig mee terugbrachten? Ik ken er al enkele die behoorlijk ziek zijn deze week, dus het virus is over de landsgrenzen nog immer actief. 

Naar Sporthal Schenkel dan maar? Nee, ook daar kun je geen prikkie meer halen. De sporters nemen de hal terecht weer in gebruik na de zomer. In een lege ruimte ergens op het gemeentehuis dan maar? Of in een leegstaand pand op het Rivium, waar zo op het oog het merendeel van de kantoren leeg lijkt te staan? Wat mij betreft alles beter dan afreizen naar Erasmus MC, de luchthaven. De Kocatepe Moskee, het Maasstad Ziekenhuis, of de oude Gamma waar Feyenoord City had moeten worden gebouwd maar waar de gemeente Rotterdam wacht tot Feyenoord nog elf spelers heeft verkocht en geld zat heeft. Vrijwel iedereen verwacht een nieuwe coronagolf maar in Capelle cancelen we corona consequent. Regeren is immers vooruitzien. Nu maar hopen dat Capelle consequent categorisch corona countert.

Cor Hulsbus

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Zwem4daagse tijdens herfstvakantie Algemeen 30 sep, 14:30
Afbeelding
Vol programma tijdens ‘Sportieve Herfst’ Algemeen 30 sep, 11:30
Afbeelding
Werkzaamheden af; Algeraweg weer volledig open Algemeen 30 sep, 09:10
Afbeelding
Hoogheemraadschap test kleppen onder Capelse tunnels Algemeen 29 sep, 19:00
Afbeelding
Ambitieus ACZ volledig in het nieuw Algemeen 29 sep, 16:30
Afbeelding
Gemeente: “Geen verbreding Algerabrug, wel aanpassingen Capelseplein” Algemeen 29 sep, 14:18
Afbeelding
Rommelmarkt bij Nieuwe Westerkerk Algemeen 29 sep, 14:00
Afbeelding
Rogier van Leeuwen thuis bij VCN Algemeen 29 sep, 11:30