• Kajin en Patrick (rechtsboven) met twee teamleden.
• Kajin en Patrick (rechtsboven) met twee teamleden. Foto: Annemarie van der Ploeg

‘Skate Fever is een plek voor jong en oud’

Algemeen 1.010 keer gelezen

CAPELLE • Patrick van de Velde en Kajin Hassan begonnen negen jaar geleden Skate Fever, een roller disco, aan het Rhijnspoor in Capelle omdat ze vonden dat er in Capelle niet heel veel te doen was voor jong en oud. Inmiddels is hun roller disco een waar leisure centrum voor jong en oud geworden.

“Wij wilden iets wat echt leuk was. Ik had op internet een filmpje gezien van een oude rolschaatsdiscotheek in Amerika, die daar een soort onderdeel van je opvoeding is. Ik ben opgegroeid in een periode dat zoiets er in Nederland ook nog wel was”, vertelt Patrick. “Ik zocht een locatie met veel vierkante meters. Toen hier de Hollywood Factory failliet ging, besloot ik op deze locatie te beginnen.”

Gezond
“Het was vanaf dag één een hit, terug naar die leuke periode van de jaren 80, waar mensen met een lach binnenkomen en met een nog grotere lach naar buiten gaan. Inmiddels is het een heel entertainment hol geworden met een lounge bar waar je met een hele groep wat kan drinken en sozializen en er is ook een virtual reality kamer waar je met een team van 20/25 personen kan zitten. Rolschaatsen is nog wel onze core business maar het is nog veel leuker aan het worden. Rollerskaten is ook super gezond. Met intensief skaten verbrand je al snel 1000 calorieën en dat haal je niet op een sportschool.”

“We doen ook mee aan bijvoorbeeld ‘Toppers in Concert’ en doen mee bij Rick Astley. Maar ook bij de Koperwiek en jaarlijks in september op het Ambachtsplein in Zevenkamp. Ik doe die opdrachten samen met de crew. Ik geef hier ook dansles op skates. Wij worden ook geboekt om feestjes leuker en gezelliger te maken en toveren bij bedrijven de locatie om tot rollerdisco. Binnenkort doen wij weer mee in Ahoy. We worden in diverse steden gevraagd maar hopen ook van de gemeente Capelle opdrachten te krijgen”, vertelt Kajin.

Overleefd
De coronacrisis was zwaar voor Skate Fever. Kajin: “Niet alleen financieel maar ook emotioneel heel moeilijk. Maar we hebben het overleefd en hebben geprobeerd de zaak mooier te maken, klusjes af te ronden en ook rust te pakken. We zijn ons personeel maar ook de handhavers heel erg dankbaar. Toen we weer open mochten vroegen de handhavers hoe ze ons konden helpen. Nu we weer volledig open zijn, hebben we een personeelstekort en dus vacatures.”
Skate Fever heeft een leuke actie. Like de Facebookpagina, deel deze, vertel wat je mooiste herinnering daar is en win een tegoedbon voor de winkel van 250,00 euro. De winnaar wordt 28 augustus bekendgemaakt.

Dansfeest
Op 24 september is de eerste editie van dansfeest ‘Flashback Dansparty’ met een flashback naar de jaren 80, 90 en 00. Een avond voor iedereen vanaf 25 jaar van 21:00 tot 02:00 uur. Reserveer een kaartje via info@skatefever.nl. Meer info over Skate Fever is te vinden op www.skatefever.nl en op de facebookpagina.

Annemarie van der Ploeg

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 19 uur geleden
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 22 uur geleden
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20