Afbeelding
Foto: 123RF.com

Leverancier van Havensteder getroffen door cyberaanval

5 aug, 11:00 Algemeen 875 keer gelezen

REGIO • ISTA, een leverancier van woningcorporatie Havensteder, heeft te maken gehad met een cyberaanval. Het is nog niet bekend of, en zo ja, welke gevolgen dit heeft voor huurders.

ISTA meet het verbruik van energie, warmte en water. Het maakt hiermee de afrekening stookkosten voor bewoners in gebouwen met een gezamenlijke energie-installatie (blokverwarming) mogelijk.

“Op dit moment weet ISTA nog niet welke gegevens de aanvallers hebben verkregen of tot welke gegevens ze toegang hebben gehad”, aldus Havensteder. “Zo is het nog onduidelijk of het ook gegevens van het kantoor in Nederland gaat. ISTA is bezig om dit in kaart te brengen. Mocht ook de Nederlandse systemen geraakt zijn, dan kan het gaan om persoonsgegevens van onze huurders die wonen in een gebouw met een gezamenlijke energie-installatie (blokverwarming).” Er wordt onderzoek gedaan naar het incident.

Huurders kunnen maatregelen nemen om niet de dupe te worden van cybercriminaliteit. “Verwijder verdachte e-mails van onbekende afzenders. Open geen links of bestandsbijlagen in e-mails van afzenders die u niet kent.
Maakt u gebruik van een ISTA online service? Wijzig dan uw wachtwoord. Gebruikt u hetzelfde wachtwoord ook ergens anders? Wijzig daar dan ook uw wachtwoord, bij voorkeur in weer een ander wachtwoord.
Wees alert op berichten van uw bank. Verifieer altijd dat echt uw bank belt of mailt. Hoe u dit kunt doen, staat op de website van uw bank. Lees die instructies vooraf goed door”, schrijft Havensteder.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Vaccinatielocatie IJsselland sluit deuren Algemeen 12 aug, 09:36
Afbeelding
Beginnerscursus bridge begint in september Algemeen 12 aug, 09:15
Afbeelding
Wandeling met lunch in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 18:30
Afbeelding
Schenkel Jaarmarkt terug van weggeweest Algemeen 11 aug, 16:00
Afbeelding
Spreekuur maatschappelijk werker in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 14:00
Afbeelding
HC Capelle op zoek naar trainers Algemeen 11 aug, 11:30
Afbeelding
Yoga in de Roo van Capelle Algemeen 11 aug, 09:10
Afbeelding
Tekensessie bij KinderLab Schenkel Algemeen 10 aug, 20:00