Afbeelding
Foto: Gemeente Capelle aan den IJssel

Doorfietsroute: correctie

Algemeen 423 keer gelezen

capelle • In Het Kontakt IJssel en Lekstreek van woensdag 15 juni is een foutje geslopen in het artikel met de kop ‘Inloopbijeenkomst Algeracorridor op 30 juni’. Hierin staat ten onrechte dat ‘het aanleggen van een snelfietspad door ’s Gravenland van de baan is door een gebrek aan draagvlak’. 

Het traject waar in het artikel over gesproken wordt, is de bestaande fietsroute vanaf Krimpen aan den IJssel via de Algerabrug naar Capelsebrug. Deze route loopt op Capels grondgebied grotendeels door de wijk ‘s Gravenland. Het traject gaat vanaf de Algerabrug via de Sibeliusweg en Schubertstraat richting Capelsebrug, waarna deze aansluit op de toekomstige doorfietsroute Rotterdam - Gouda. Het aanpassen van de fietsroute naar Capelsebrug leidt tot bredere, veiligere fietspaden met meer comfort voor de fietser en minder kans op ongevallen. Doel is van de aanpassingen is het fietsgebruik in Capelle aan te moedigen en de bereikbaarheid van Capelsebrug te verbeteren. Bewoners van de Schubertstraat hebben aangegeven geen aanpassingen op de huidige situatie in hun straat te willen. Er zijn meerdere gesprekken met bewoners geweest. Toenmalig mobiliteitswethouder Maarten Struijvenberg heeft naar aanleiding van de gesprekken tijdens een bewonersavond in april van dit jaar aangegeven geen aanpassingen in de Schubertstraat te doen. Daar komt dus geen fietsstraat. Dit betekent niet dat de hele doorfietsroute van de baan is. Capelle wil nog steeds de rest van de fietsroute verbeteren. De gemeente werkt nu aan een aangepast ontwerp van het traject. Dit plan is waarschijnlijk in de tweede helft van dit jaar klaar en wordt verder voorbereid in 2023. Voor de Algeracorridor beslissen ook de gemeenten Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Krimpenerwaard mee.

In het gemeentehuis van Capelle vindt op donderdag 30 juni van 19:00 tot 21:00 uur een inloopbijeenkomst plaats, waarin de Algeracorridor centraal staat. Hier kunnen mensen ook terecht met vragen over het verbeteren van de fietsroute Algerabrug - Capelsebrug en andere maatregelen.

Jan Timmer

Freelance-redacteur Het Kontakt-Krimpenerwaard, Het Kontakt-IJssel en Lekstreek en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 6 uur geleden
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 9 uur geleden
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20