Eerste meidenteam TC Capelle landskampioen

  •   keer gelezen

Het eerste meidenteam (leeftijdscategorie tot en met 17 jaar) van TC Capelle is afgelopen weekend landskampioen geworden. Het team heeft de hoge verwachtingen daarmee waar kunnen maken.


De route naar de landskampioenschappen verraadde al enigszins dat de jonge dames samen een zeer gefocust en doelgericht team zijn. Slecht twee punten lieten zij als afdelingskampioen liggen.

Landskampioen 2022

Tennispark De Delftse Hout was, na twee jaar verplichte coronapauze, de gastclub waar dit jaar werd uitgemaakt welke jeugdteams zich Landskampioen 2022 mochten noemen. Zaterdag 11 juni trof het Capelse meidenteam in de halve finale de jonge dames van TV De Hout uit Alkmaar. Met een klinkende 6-0 en zonder set-verlies plaatsten zij zich als eerste team voor de finale op zondag 12 juni.

Beloond met titel

De tweede finalist was De Amsterdamse club IJburg. Zondagmiddag stond de teller, na vier singelpartijen, op 3-1 voor Capelle en zou het winnen van een set het kampioenschap veilig stellen. 

Door de winst in twee sets van één van de dubbelpartijen werd het harde werken van het team beloond met de titel.
Dit alles onder toeziend oog van trotse familieleden, bekenden en leden van het bestuur van Tennisclub Capelle.

Trots

Voorzitter Ruud Gruson stak zijn trots niet onder stoelen of banken tijdens zijn geïmproviseerde speech voor de getalenteerde meiden van zijn vereniging.

Huub Lakerveld
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw agendapunt aan