Het Little League-team waarmee Brendan Bisschop naar het EK gaat.
Het Little League-team waarmee Brendan Bisschop naar het EK gaat. (Foto: PR)

Op naar EK Little League in Modena

  •   keer gelezen

capelle • Vier jeugdspelers van honk- en softbalvereniging Euro Stars reizen deze week af naar het Italiaanse Modena om daar deel te nemen aan het EWK Little League. Brendan Bisschop gaat mee als hoofdcoach.


“Een geweldig mooie trip”, zegt de 53-jarige trainer die in oktober van het vorig jaar bij Euro Stars neerstreek om daar het -15 team  te begeleiden en en passant de hoofdverantwoordelijk is voor de Rotterdamse Little League-ploeg. “Deze selectie is samengesteld uit spelers van verschillende verenigingen”, vertelt Bisschop. “Euro Stars levert er vier, daarnaast zijn er jongens in opgenomen van onder meer Neptunus en Unicorns, de selectie van Rotterdam United Baseball.” Eerder al; werkte team Rotterdam al een succesvol Little League NK af De winst daar zorgt ervoor dat de tickets voor deelname aan het EK werden afgedwongen. “We gaan daar een heus EK spelen tegen de sterkte jeugdteams van Europa”, weet Brendan Bisschop. “De spelers en de begeleiding kijken er enorm naar uit. In Italië treft het team tussen 27 juni en 3 juli tegenstanders uit dát land, Engeland, Litouwen en Tsjechië. “Ik verwacht een pittig toernooi, waarbij mogelijk ook de warme weersomstandigheden hun invloed kunnen hebben. Voor de spelers zal het sowieso een schitterende ervaring worden: de reis, internationale wedstrijden spelen. Hoe vaak maak je dat mee in je leven?!

Amerika

Mocht ‘Oranje’ het toernooi winnen, dan wacht de ultieme uitdaging: het Little League WK in baseball-bakermat de Verenigde Staten, Brendan Bisschop durft er nog niet hardop over te dromen, en gelijk heeft ie. Eerst wacht die mooie trip naar ‘Bella Italia’, een avontuur waar een heuse crowdfunding-actie aan vooraf gaat. “Het verblijf in het gastland is weliswaar gratis, maar het vervoer er naar toe moeten we zelf bekostigen”, legt hij uit. “Er was zo’n 9500 euro nodig, inmiddels zijn we goed op weg om dat bedrag te halen. Ook de spelers hebben daar letterlijk en figuurlijk een mooie bijdrage in geleverd door verschillende acties te verzinnen die geld opleverden. Mochten we ons voor ‘Amerika’ plaatsen dan is er overigens geen nieuwe crowdfunding nodigt, omdat dan alle kosten betaald worden door de organisatie.”

Jan Timmer

Jan Timmer
Freelance-redacteur Het Kontakt Krimpenerwaard, Klaroen.nl en Regio-Voetbal
Volg @jtimmertekst op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw agendapunt aan