Foto: ingimage

College: “Geen onderzoekscommissie bevolkingsgroei”

  •   keer gelezen

CAPELLE • Het college van burgemeester en wethouders gaat geen raadsonderzoekscommissie instellen om de bevolkingsgroei en de gevolgen daarvan in kaart te brengen. Het verzoek om deze commissie in te stellen kwam van de Capelse BVNL-fractie.


BVNL had het college verzocht om met de onderzoekscommissie zorg te dragen voor een wetenschappelijke onderbouwing waaruit geconcludeerd zal kunnen worden hoe groot de impact van bevolkingsgroei is op de nu woonachtige inwoners van Capelle aan den IJssel. 

Het college ziet geen aanleiding tot het instellen van deze commissie. “De ontwikkeling van het Nieuwe Rivium (grootste bouwproject van de komende jaren, red.) wordt immers integraal aangepakt: Er worden niet alleen woningen aan de voorraad toegevoegd, maar er wordt samen met ontwikkelaars, ondernemers en maatschappelijke partners gewerkt aan de woonkwaliteit en (maatschappelijke) voorzieningen in de wijk”, is de reactie van het college. 

De ontwikkeling van het Nieuwe Rivium tot woon-werkwijk zal voor 5000 extra woningen zorgen. De schatting is dat het aantal inwoners van Capelle in 2040 rond de 77.000 zal liggen.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw agendapunt aan