Foto: aangeleverd

Oplevering ‘herdenkingslaantje’ niet voor tweede kwartaal 2023

  •   keer gelezen

CAPELLE • De oplevering van het ‘herdenkingslaantje’ langs de IJssel laat nog tot zeker het tweede kwartaal van 2023 op zich wachten. Dat blijkt uit een reactie van het college op vragen van Leefbaar Capelle.


Realisatie van het pad stond eerst gepland voor afgelopen februari, maar de nieuwe coronagolf en lockdown is volgens het college van invloed geweest op de vertraging. Hierdoor was er sprake van uitval van personeel.

Momenteel werkt een projectteam aan een ontwerp voor het laantje. Het college had gehoopt dat de uitvoering dit jaar na de zomer kon plaatsvinden. Maar wegens restricties van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard - in de periode oktober 2022 -- april 2023 mag niet gewerkt worden aan het dijklichaam - verschuiven de werkzaamheden naar begin 2023. Om die reden wordt de daadwerkelijke oplevering in het tweede kwartaal van 2023 verwacht, zegt het college. 

Het herdenkingslaantje zou het gebruik van de buitenruimte stimuleren en zou moeten bijdragen aan rouw- en verliesverwerking. Zo kunnen Capellenaren de coronaperiode een plaats geven. 

Huub Lakerveld
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw agendapunt aan