Foto: Jan van der Arend

BSO Bouncer doet mee met Slootjesdagen

  •   keer gelezen

CAPELLE • De kinderen van BSO Bouncer waren deze week rondom de sloten in het Schollebos te vinden vanwege de IVN Slootjesdagen. 


Officieel vielen deze dagen in het weekend, maar dan is de BSO gesloten, dus daarom zijn de Bouncers de dagen erna op pad gegaan. 

Uitgerust met schepnetjes, loeppotjes, bakken en verrekijkers gingen de kinderen als echte veldwerkers op avontuur om de waterdiertjes op de zoekkaart te vinden. Met de secchischijf werd de lichtdoorlaatbaarheid van het slootwater en de dikte van de sliblaag gemeten. Ook mochten de kinderen de pH-waarde van het water vaststellen met de meegenomen testkit en deden zij proefjes met andere vloeistoffen om het verschil te zien. 

De kinderen waren erg enthousiast en dat bleef niet onopgemerkt; meneer Ruud, van Stichting Natuurvrienden Capelle, is twee dagen langsgekomen om de kinderen van alles uit te leggen. Ook had hij een leuke tip; de BSO kan een sloot adopteren zodat de kinderen deze het hele jaar door kunnen verzorgen en monitoren. Als het lukt, komt er dus een Bouncer-sloot.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw agendapunt aan