• Bloemen bij opening van het Nieuwe Vijvergebied
• Bloemen bij opening van het Nieuwe Vijvergebied Foto: Jan Kok

Nieuwe Vijvergebied Capelle feestelijk geopend

Algemeen 580 keer gelezen

CAPELLE • Op de grens van ‘s Gravenland en Capelle-West is zaterdag 11 juni het nieuwe Vijvergebied geopend. De bewoners zijn zelf met het idee gekomen om het Vijvergebied op te knappen. Het Denk en Doe Mee!-fonds van de gemeente heeft bijgesprongen.

Het opknappen van het Vijvergebied is een gezamenlijk initiatief van het Wijk Overleg Platform (WOP) ‘s -Gravenland en WOP Capelle-West. Volgens de bewoners was de omgeving dringend toe aan vernieuwing en nieuwe gebruiksmogelijkheden. Daarbij stond voorop dat het gebied voor iedereen is en iedereen er ook gebruik van moet kunnen maken. 

Veel te beleven
In het gebied rondom de vijver is veel te beleven voor jong en oud. Een mooie plek om te recreëren, te spelen en te ontmoeten. Wandelen over het nieuwe okergele wandelpad tussen het groen en langs het water. In de dierenweide zijn kippen, emoes, een pauw en geitjes te vinden. Er is een nieuwe speelplek, een pannakooi op het voetvolleyveld en allerlei sporttoestellen voor de sportieve bewoners. In de jongerenfaciliteit Knop-Op kunnen activiteiten voor de buurt worden georganiseerd. Op woensdagmiddag kunnen buurtbewoners in Knop-Op terecht voor een kopje koffie, thee of glaasje fris. Bij mooi weer is het terras geopend. In het jeugdhonk is nu ook een invalidetoilet.

Wethouder Marc Wilson van Buitenruimte is blij met het resultaat. “Het vernieuwde vijvergebied is een aanwinst voor Capelle. Door jong en oud te gebruiken. En het mooie is dat de inwoners het zelf hebben bedacht en gerealiseerd. De gemeente heeft haar steentje kunnen bijdrage via het Denk en Doe Mee!-fonds, maar hulde voor de bewoners die dit voor elkaar hebben gekregen.”  

Initiatiefnemers Stichting WOP Ketensche Polder
Het plan voor het opknappen van het Vijvergebied is ontstaan nadat de gemeente het Denk en Doe Mee!-fonds heeft opengesteld voor initiatieven van bewoners in Capelle. In 2019 zijn de eerste plannen voor het Vijvergebied gemaakt en een jaar later heeft het Denk en Doe Mee!-fonds de plannen goedgekeurd. Hierna is de Stichting WOP Ketensche Polder opgericht. De stichting heeft zich de afgelopen jaren met hart en ziel ingezet voor het gebied. De bewoners zijn samen met de afdeling Stadsbeheer van de gemeente Capelle aan den IJssel en diverse aannemers aan de slag gegaan, met als einddoel een mooi stukje natuur waar alle wijkbewoners, jong en oud gebruik van kunnen maken. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Thomas Vandamme: 'Niets is mooier dan samen toerfietsen' Sport 16 uur geleden
Afbeelding
Eten, leren en delen bij 'Capelse wereldkeuken' Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Flinke vangst bij verkeerscontrole aan Capelseweg 112 21 uur geleden
Afbeelding
Capellenaar Joris Braster speelt Hielke en Sietse in musical De Kameleon Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
'Gezondheid Capelse kinderen stabiel' Algemeen 7 feb, 18:00
Afbeelding
Lessen 'body en mind' op 13 en 20 februari Algemeen 7 feb, 15:30
Afbeelding
Toerit A20 richting Gouda opnieuw gesloten vanwege werkzaamheden Algemeen 7 feb, 13:16
Afbeelding
'Walk of Love' op Valentijnsdag Algemeen 7 feb, 11:30