• Dorette Lagendijk.
• Dorette Lagendijk. Foto: Aangeleverd

Zomerlunchconcert in St. Paulus’ Bekeringkerk

Algemeen 267 keer gelezen

CAPELLE • Na diverse concerten eerder dit jaar, volgt op 23 juni het zomerlunchconcert in de St. Paulus’ Bekeringkerk (Merellaan 352).

Cees van der Slik, hoofdorganist van de naburige Dorpskerk, treedt op met de fluitiste Dorette Lagendijk. Samen maken ze een muzikale reis door de tijd. Ongetwijfeld met zonnige doorkijkjes. Cees van der Slik werd recent in de Dorpskerk gehuldigd vanwege zijn 40-jarig jubileum als kerkorganist. Al op 15-jarige leeftijd speelde hij in de Sionskerk en Rehobothkerk te Krimpen a/d IJssel. In 1984 werd hij benoemd tot hoofdorganist van het Van Dam orgel in de Dorpskerk te Capelle. Hij studeerde koordirectie en orgel o.m. aan het Rotterdams Conservatorium. Cees dirigeert voorts diverse koren en ensembles en geeft orgel- en pianoles. Dorette Lagendijk is een veelgevraagd fluitiste, die met virtuositeit, perfectie en veel plezier de dwarsfluit bespeelt. Ze is actief op het gebied van kamermuziek en geeft concerten, verzorgt recitals en muzikale intermezzo bij koorconcerten. Ze studeerde aan conservatoria in Tilburg, Maastricht en Parijs. Ze heeft in verschillende symfonie- en harmonieorkesten gespeeld en trad o.m. op met Berdien Stenberg, Tijn van Eijk, Louis van Dijk en Pim Jacobs.

De inloop start 11:45 uur, het concert om 12:30 uur. De toegang en lunch zijn gratis, na afloop is er een collecte aan de deur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Hoofdrijbaan Algerabrug deels dicht van 12 op 13 juni Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Voortuinverkoping in Fascinatio Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Capelse voetbalclubs strijden in augustus om Capelle Bokaal Nieuws gisteren
Afbeelding
Vijf TurnAround-turnsters naar toernooi Ahoy Cup Sport 7 jun., 17:30
Afbeelding
Capellenaar (20) aangehouden na weggooien vuurwapen 112 7 jun., 15:36
Afbeelding
Column - Kankerlijer, het went nooit! Nieuws 7 jun., 14:00
Afbeelding
Automobiliste rijdt onder invloed tegen verkeersbord 112 7 jun., 12:41
Afbeelding
Capelse Myrthe is Mrs Netherlands Europe 2023 Nieuws 7 jun., 11:15