Afbeelding

Budgettraining ‘Uit de schulden’ voor Capellenaren

Algemeen 557 keer gelezen

CAPELLE • Welzijn Capelle begint vanaf dinsdag 7 juni met de budgettraining ‘Uit de schulden’. Capellenaren worden in vijf sessies door professionals geholpen om zo hun financiële situatie te verbeteren. 

Het doel van de budgettraining is deelnemers in vijf bijeenkomsten een permanente stressvrije financiële huishouding bieden. Naast het aanleren van vaardigheden op het gebied van budgettering, wordt bij deze training veel aandacht besteed aan de neveneffecten van schulden (psychosociaal). De training zet in op financiële gedragsverandering. 

Stress rondom financiën heeft invloed op de partnerrelatie, kinderen, maar vooral ook op de eigen gezondheid. Deze stress kan ervoor zorgen dat mensen bevriezen of vluchten en hierdoor niet naar afspraken komen of aan een eigen plan vasthouden. “Mensen willen wel geholpen worden, maar kunnen het door de neveneffecten van schulden vaak gewoonweg niet opbrengen”, deelt maatschappelijk werker Vivian Coëlho. 

Met de budgettraining wordt er ingezet op het bieden van een ander perspectief. Dit zorgt ervoor dat deelnemers zich actief en positief kunnen inzetten bij schuldensituaties, waardoor zij stabiel blijven, schuldenvrij zijn en kunnen sparen.

De vijf bijeenkomsten vinden plaats in het Huis van de Wijk Oostgaarde (De Linie 5B), op 7, 14, 21 en 28 juni en 16 augustus (terugkombijeenkomst). De trainingen duren van 09:30 tot 12:00 uur.

De budgettraining ‘Uit de schulden’ is bedoeld voor bewoners van Capelle aan den IJssel, waarbij de financiën door derden zijn beheerd en dit zelf weer gaan beheren. Voor deze training is het wel belangrijk dat deelnemers de Nederlandse taal beheersen. De training wordt gegeven door financieel hulpverleners Latisha Mac Donald en Ramon Ouwendijk, en maatschappelijk werker Vivian Coëlho. 

Professionals van andere organisaties kunnen bewoners ook gratis aanmelden. 

Aanmelden voor de budgettraining kan via aanmelding@welzijncapelle.nu of via 010 – 707 49 00 op werkdagen tussen 09.00 en 16.00 uur. Het is de bedoeling dat deelnemers bij alle vijf bijeenkomsten aanwezig zijn, omdat het programma zich opbouwt en gepaard gaat met huiswerkopdrachten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Het Kontakt zoekt deelnemers marathon Rotterdam en hun verhaal Nieuws 20 uur geleden
• Thomas Hardie met de plannen voor het groene schoolplein.
Groen plein voor basisschool Pieter Bas dankzij subsidie: 'Hopen dat buurt mee kan genieten' Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Brandweer blust woningbrand aan Paganinistraat 112 28 mrt, 13:04
• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 28 mrt, 11:56
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 28 mrt, 08:55
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42