• Rob Naaktgeboren: onmisbaar bij CVV Zwervers.
• Rob Naaktgeboren: onmisbaar bij CVV Zwervers. Foto: Wijntjesfotografie.nl

Rob Naaktgeboren: Technische spin in het web bij Zwervers

Algemeen 805 keer gelezen

CAPELLE • Prestatievoetbal faciliteren; dat ziet Rob Naaktgeboren als zijn belangrijkste taak bij CVV Zwervers.

Het zijn drukke tijden voor Rob Naaktgeboren. Immers, Zwervers staat nogal wat veranderingen te wachten op het gebied van zijn senioren-selectieteams. 

Zo verhuist het eerste elftal deze zomer van de zondag naar de zaterdag en komen de Capellenaren komend seizoen met een -23 ploeg uit in zaterdag-competitieverband. Het tweede team blijft vooralsnog op zondag voetballen. Wat Zwervers 1 betreft is nog niet bekend of men in de eerste of tweede klasse zaterdag gaat uitkomen. De komende twee duels zijn cruciaal.

Mochten de Couwenhoekers zich handhaven, dan kan nieuwe trainer Rody van Hemert zich gaan opmaken voor een toekomst tussen gelouterde clubs als Xerxes-DZB, SHO, Nieuw-Lekkerland en Heerjansdam. Een klasse lager zouden de Capellenaren mogelijk streekgenoten als Spirit, DCV, SVS en Nieuwerkerk gaan treffen; zeker ook interessant. “Onze nieuwe trainer steekt in op het hoogst haalbare,” stelt Rob Naaktgeboren glimlachend vast. “Die ambitie lijkt mij gezond. Binnenkort weten we wat het gaat worden. Ik heb goede hoop dat we zullen instromen als eersteklasser.”

Patroon
De voorbije maanden hield Rob Naaktgeboren zich volop bezig met het mede vormgeven van het ‘nieuwe CVV Zwervers’. “Daar zit een vast patroon in”, vertelt hij. “In december voer ik eerst gesprekken met de technische staf, vanaf januari zit ik met de spelers van het eerste elftal om de tafel. Daarin komen verschillende onderwerpen aan bod en worden ook de intenties met betrekking tot het nieuwe seizoen besproken. Voor wat betreft de huidige spelersgroep ziet het toekomstplaatje er goed uit. Driekwart van de jongens heeft aangegeven de overstap naar de zaterdag met ons te gaan maken. Met dat gegeven ben ik op zoek gegaan naar aanvulling van de groep. Op een aantal posities konden we versterking gebruiken, zéker in aanvallend opzicht. Dankzij de netwerken van onze spelers, de nieuwe trainer en mijn eigen contacten zijn we er in geslaagd om de nieuwe groep op orde te brengen. Alle posities zijn straks dubbel bezet. Dat geeft mij rust.”

Nieuwkomers
De nieuwkomers hebben één gemene deler: ze zijn betrekkelijk jong én talentvol. “Van ASWH -23 komt een hartstikke leuke aanvaller over. In diezelfde lijn past ook de komst van een buitenspeler van SC Feyenoord 2. Blij zijn we daarnaast met Mohammed Beeali, een attractieve rechtsbuiten die nu nog bij Olympia voetbalt. Van Alexandria ‘66 komt linksback Gio Santos Bonaventura over. Tot slot vulden we ons keepersbestand aan met Yordi Gordijn, die nu nog bij Rijnmond Hoogvliet onder de lat staat. Alles bij elkaar ziet het plaatje prima uit. En uiteraard is er alle aandacht voor Zwervers 2 en Zwervers -23. Deze teams willen we ‘dichter’ laten aansluiten bij onze hoofdmacht. Vanuit onze jeugd is de doorstroming nu even wat minder, maar met de komst van een nieuw Hoofd Jeugdopleidingen hopen we die weer op gang te brengen.”

Rob Naaktgeboren geniet van zijn werkzaamheden op Sportpark Couwenhoek. “Ik voel me al 22 jaar erg thuis bij CVV Zwervers,” zegt de oud-keeper. “Ik kwam hier terecht omdat mijn zoon op 4-jarige leeftijd lid werd van de club. Ik werd al snel jeugdkeeperstrainer en later keeperstrainer van Zwervers 1. Toenmalig hoofdtrainer Silvio Diliberto vroeg me daar voor. Was een mooie tijd. Net zoals ik genoten heb van de succesvolle periode met Oscar Biesheuvel. Ik werd elftalleider en regelde samen met Leo van Zoest de zaken rondom het versterken van de ploeg.”

Achtergrond
Het elftalleiderschap vervulde Rob Naaktgeboren tot een jaar of tien geleden. Vanaf dat moment stortte hij zich puur op de technische ondersteuning van de selecties. “Een functie die zich vooral op de achtergrond afspeelt. Maar daarom niet minder leuk. Het is mooi en boeiend om mee te werken aan de vormgeving van teams waar we weer mee vooruit kunnen. Daarbij kijk je naar wat de club nodig heeft en wat past in technisch en sociaal opzicht. CVV Zwervers heeft een multiculturele selectie. Dat sluit mooi aan bij de Capelse samenleving. Sommige mensen denken dat je met al die verschillende culturele achtergronden wel eens tegen problemen oploopt. Ik ken hen vertellen: dat valt reuze mee. Bij elk gesprek dat ik aan ga met een mogelijk nieuwe aanwinst gaat het in de kern vooral om één ding: is er een klik? Als dat het geval is, dan ben je al waar je zijn wilt en heb je een goede basis voor een prettige samenwerking. Zo werkt het.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 18 uur geleden
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35
• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws 22 apr, 13:06
• Pianist Roderigo Robles de Medina.
Gruppman Ensemble speelt Surinaamse muziek in Van Cappellenhuis Nieuws 22 apr, 10:33
Afbeelding
Werk aan fietspad Algerabrug: één helft blijft open Nieuws 22 apr, 08:07
Afbeelding
UPDATE - Stroomstoring Schollevaar opgelost Nieuws 21 apr, 11:13
• Speldje als erkenning voor Zeker Digitaal.
Stichting Leergeld kiest ambassadeur als erkenning voor hulp Nieuws 21 apr, 10:00