Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

IC Café binnenkort van start in de regio

Algemeen 413 keer gelezen

REGIO • In de regio gaat binnenkort het IC Café van start; een ontmoetingsplaats voor voormalig IC-patiënten en hun naasten. Capellenaar Gert van der Zee, wiens vrouw vier maanden lang op de IC lag, is betrokken bij de organisatie van het IC Café. 

“Het IC- café is geboren uit de oprichting van IC Connect”, aldus Gert van der Zee. “IC Connect is een onderdeel van de landelijke patiëntenorganisatie(stichting) voor (voormalig) IC patiënten en naasten. Landelijk komen er steeds meer IC- cafés.” 

“Het IC-café Rijnmond is een initiatief van de gezamenlijke IC afdelingen van de regionale ziekenhuizen. Erasmus MC; IJsselland Ziekenhuis, Maasstad Ziekenhuis, Ikazia ziekenhuis en het Sint Franciscus Gasthuis. Het IC- café is gericht op patiënten die op een IC afdeling hebben gelegen of hun naasten.”

Na een IC opname kan trauma optreden. “Herstel na een IC opname eindigt niet na ontslag uit het ziekenhuis. Patiënten en hun naasten kunnen klachten houden of ontwikkelen na een IC opname. Veelal zijn deze klachten het gevolg van het ernstig ziek geweest zijn en van een ingrijpende IC opname: ze worden samengevat onder de naam Post Intensive Care Syndroom: PICS en PICS-familie. In 2018 zijn PICS en PICS-F door toedoen van St. FCIC en IC Connect erkend als nieuwe aandoeningen binnen onze gezondheidszorg en maatschappij.”

Om meer aandacht te geven en te krijgen voor PICS en PICS-F organiseert het IC- café Rijnmond op dinsdag 28 juni 2022 haar eerste IC -café om ervaringen en adviezen te delen. Dit blijkt voor veel (voormalige) IC patiënten en hun naasten als zeer waardevol te worden ervaren. De bijeenkomst begint om 19:00 uur en wordt gehouden in buurtgebouw Het Palet, Duikerstraat 29 (Rotterdam Prins Alexander). Aanmelden: lotgenoten@iccaferijnmond.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Familiehuis Schollevaar met als thema 'de Koning': samenkomst op 28 april Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag in Capelle en Kralingseveer: het volledige overzicht van activiteiten Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws gisteren
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 23 apr, 08:27
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35
• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws 22 apr, 13:06
• Pianist Roderigo Robles de Medina.
Gruppman Ensemble speelt Surinaamse muziek in Van Cappellenhuis Nieuws 22 apr, 10:33
Afbeelding
Werk aan fietspad Algerabrug: één helft blijft open Nieuws 22 apr, 08:07