Foto: ©123RF.COM

BVNL stelt vragen over bevolkingsgroei Capelle en effecten daarvan

  •   keer gelezen

CAPELLE • BVNL Capelle heeft het college vragen gesteld over de bevolkingsgroei in de gemeente en het effect dat deze kan hebben.


De partij doet dit onder meer op basis van een artikel in De Volkskrant op 9 mei, waarin vermeld staat dat de Nederlandse Arbeidsinspectie heeft geconstateerd dat ons land geen arbeidsmigranten meer aan kan. BVNL verwijst hierbij naar het feit dat Capelle in de top 5 van dichtstbevolkte gemeenten in Nederland staat en naar vreemde gebeurtenissen door de overspannen woningmarkt (ophef rondom The Rhino, red.).

BVNL vraagt het college onder meer of zij op de hoogte is van de berichtgeving van de Nederlandse Arbeidsinspectie en vraagt het college ook om aan te geven bij hoeveel inwoners Capelle aan den IJssel overbevolkt is. Ook vraagt de partij zich af wat het college gaat doen om de belangen van bewoners beter te waarborgen, voor een sterkere positie op de woningmarkt.

Ook verzoekt BVNL Capelle het college om een raadsonderzoekscommissie in te stellen om de ‘vergaande consequenties’ van de bevolkingsgroei in Capelle aan den IJssel in kaart te brengen. De partij wil weten wat de impact is voor al in Capelle wonende mensen op het gebied van woonkwaliteit, gezondheidszorg, de arbeidsomstandigheden, de houdbaarheid van de verzorgingsstaat, het onderwijs, veiligheid en de leefbaarheid. 

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw agendapunt aan