Foto: 123RF.com

Verdachte woningbrand Norma ontkent brandstichting

  •   keer gelezen

CAPELLE • Wensley M., die verdacht wordt van het stichten van brand in een woning aan de Norma, ontkent dat hij dit gedaan heeft. Dat meldt het AD.


De dakloze Wensley M. vond onderdak bij een bewoonster aan de Norma. Volgens het Openbaar Ministerie stak hij op 3 augustus na een ruzie het huis in brand, maar in de rechtbank ontkende de 35-jarige dakloze die beschuldiging. “Ik vind het verschrikkelijk, maar ik weet niet wat er is gebeurd.”

Volgens M. had hij eerder aangebeld bij de vriendin om ‘even te kunnen slapen en tot rust te komen’. Daar ergerde hij zich aan de rommel en wilde hij de vriendin wijzen op haar fout. Hierop zei M.: “Als je zo doorgaat, dan gaat de boel een keer in de fik”. Daarna is de verdachte weggegaan. Kort daarna rukten de hulpdiensten uit toen het huis in brand stond. De verdachte vertelde in de rechtbank dat hij niet weet hoe dat gebeurd is.

Bij een bekende verderop in Capelle zou hij even later opnieuw hebben gedreigd brand te stichten. “Ik steek jouw huis ook in de fik”, hoorden agenten hem schreeuwen. Ook dit bestempelde M. in de rechtbank als onzin.

Andere misdrijven, zoals winkeldiefstallen en een straatroof, gaf de verdachte wel toe. Hij pleegde deze daden naar eigen zeggen om te overleven en bood hiervoor zijn excuses aan.

Het Openbaar Ministerie vond dat zowel de brandstichting als het dreigen daarmee overtuigend te bewijzen was. Onder meer door zijn bekentenis geldt dit ook voor de diefstallen en de beroving. De aanklager vroeg M. te veroordelen tot plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders voor twee jaar, om hem op het rechte pad te krijgen. De uitspraak volgt op 7 juni.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw agendapunt aan