• Feest voor Mario Meijer: kampioen met CKC.
• Feest voor Mario Meijer: kampioen met CKC. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)

Kampioen CKC: Vastberadenheid als sterkste wapen

  •   keer gelezen

KRALINGSE VEER • Dat CKC kampioen ging worden in de vierde klasse, daar twijfelde de laatste weken niemand meer aan in Kralingse Veer. Maar dat het afgelopen zaterdag al zou gebeuren, was toch een verrassing.


Zelf klopte CKC in een uitwedstrijd FC Banlieu met 3-8, terwijl Dat CKC kampioen ging worden in de vierde klasse, daar twijfelde de laatste weken niemand meer aan in Kralingse Veer. Maar dat het afgelopen zaterdag al zou gebeuren, was toch een verrassing. met 3-2 verloor bij FC Zoetermeer. “En toen waren we kampioen”, grijnst Mario Meijer, trainer van CKC. “Met nog twee duels te gaan hebben we een voorsprong van acht punten op Groeneweg. Geweldig.” 

CKC maakte sinds de start van de competitie deel uit van de top 3 van zijn afdeling. Na de winterstop nam de Meijer-brigade de koppositie over van Groeneweg en zakte de andere kanshebber op de titel, BSC, diep weg. “Onze overwinning in die fase van het seizoen op Groeneweg (1-2, red.) zorgde ervoor dat de weg naar het kampioenschap open lag”, zegt Mario Meijer, die vanwege nacompetitieverplichtingen met zijn andere club Excelsior op de bank ontbrak tegen FC Banlieu. “Vanaf dat moment zijn we onverstoorbaar doorgegaan met het pakken van punten. Daarmee heb je meteen één van de kwaliteiten van onze selectie te pakken. Alle achttien plus de drie keepers zijn gasten die er collectief voor gaan, binnen en buiten het veld prima met elkaar kunnen opschieten en nooit opgeven. We hebben dit seizoen al een keer of acht in de slotminuten de overwinning veiliggesteld. Dat zegt iets over de winnaarsmentaliteit. Ik ben daar trots op. Net zoals ik het geweldig vind dat we dit competitiejaar altijd een trainingsopkomst van minimaal 90 procent hadden. Een mooiere basis om te presteren kun je niet hebben.” 

Meijer is er van overtuigd dat CKC na promotie ook goed mee gaat doen in de bovenste regionen van de derde klasse. “De kwaliteiten daarvoor hebben we”, meent de coach, die niet alleen aan CKC maar ook aan Excelsior verbonden is. Op termijn kijken we zelfs al voorzichtig naar de tweede klasse. Maar eerst samen met deze mooie club genieten van ons huidige succes. CKC staat weer op de kaart en daar zijn we trots op.”

Jan Timmer

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw agendapunt aan