• Stephan Schilders en medecommissielid Ton Grosjean.
• Stephan Schilders en medecommissielid Ton Grosjean. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)

Internationale jeugdtop te gast bij CVV Zwervers

  •   keer gelezen

CAPELLE • Paris St-Germain, Borussia Dortmund, Borussia Mönchengladbach, Feyenoord, Ajax; deze topclubs geven allemaal acte de présence tijdens het Internationale -13 jeugdtoernooi van CVV Zwervers op 5 en 6 juni.


“De 28e editie alweer”, stelt Stephan Schilder, lid van de commissie die het evenement samen met een flinke groep vrijwilligers organiseert. “We zijn blij dat we het deelnemersveld inmiddels rond hebben. Dat was dit jaar allesbehalve gemakkelijk. Zo was het te omslachtig om Britse clubs aan de lijst toe te voegen. Leicester City, Rangers FC en Everton wilden graag komen, maar de nog altijd actuele coronaregels op het eiland zorgden voor complicaties. We zijn ook nog bezig geweest met Benfica en Sporting Portugal, maar de kosten die daar mee gepaard gingen vonden we te hoog.” 

Om het deelnemersveld compleet te krijgen werden onlangs KRC Genk en het Cypriotische Omonia Nicosia vastgelegd. Alles bij elkaar is er toch nog een mooi plaatje ontstaan,” meent Schilder. “We zijn sowieso erg blij dat het toernooi na twee jaar van onderbreking weer op de kalender staat. Bij veel internationale topclubs staan we er als CVV Zwervers erg goed op. Ze zien ons evenement als een ‘A-toernooi’ waar ze graag hun topjeugd naar toe sturen. Daar zijn we uiteraard trots op. Wie het -13 toernooi wil komen bekijken is op 5 juni welkom vanaf 10.45 uur. Dan vindt de officiële opening plaats. Om 11.30 uur begint de eerste wedstrijd. Op 6 juni trapt men af om 9.30 uur. De finale staat gepland om 15.30 uur. De zes man sterke toernooicommissie gaat zich meteen na de 2022-editie voorbereiden op de volgende uitgave. “In 2023 willen we extra groot uitpakken,”, glimlacht Stephan Schilder, zelf oud-jeugdtrainer op sportpark Couwenhoek. “Maar eerst gaan we komende Pinksterdagen genieten. We zijn er met z’n allen klaar voor.” 

Jan Timmer

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw agendapunt aan