Afbeelding
Foto: Aangeleverd

NK wedstrijdzwemmen succes voor jonge ACZ’ers

Algemeen 592 keer gelezen

CAPELLE/LEIDEN • De drie ‘minioren’ Lauren Stout (9 jaar), Sebas van Dam (8 jaar) en Vince van Dam (11 jaar) hebben afgelopen weekeinde bij het NK wedstrijdzwemmen succes geboekt voor de Capelse zwemvereniging ACZ.

Dit deden zij bij de Speedo Jaargangfinales in Leiden. Dit is voor de jongste wedstrijdzwemmers, de minioren, de belangrijkste wedstrijd van het jaar. 

Lauren en Sebas mochten beiden op vijf afstanden aan de start verschijnen en Vince zelfs op zes afstanden. En dat deden zij niet onverdienstelijk. 

Lauren werd Nederlands kampioen op de 50 meter vlinderslag en behaalde het brons op de 100 meter wisselslag. Een mooie prestatie, gezien het feit dat zij de kleinste van het hele deelnemersveld was in haar categorie. Daarnaast werd zij nipt 4e op de 100 meter vrije slag, 7e op de 100 meter rugslag en 9e op de 50 meter vrije slag.

Sebas behaalde het zilver op de 100 meter rugslag, wat ontzettend knap is, omdat hij in zijn categorie ook tegen jongens van een jaar ouder zwom. En ook op de andere afstanden behaalde hij mooie resultaten met op de 50 meter vlinderslag en op de 100 meter wisselslag een 6e plek. Op de 100 meter vrije slag werd hij 7e en op de 50 meter vrije slag behaalde hij een mooie 8e plek. 

Vince moest keihard knokken in een zeer sterk deelnemersveld, maar hij deed dit met verve. Ondanks het feit dat hij geen podiumplek wist te behalen, mag hij zeker trots zijn op zichzelf. Hij haalde een mooie 5e plek op de 100 meter vlinderslag en een 7e plek op de 400 meter vrije slag. Zowel op de 200 meter wisselslag als op de 100 meter rugslag werd hij 8e. Op de 200 meter vrije slag lukte het hem beslag te leggen op de 9e plek en op de 100 meter schoolslag eindigde hij als 15e.

Al met al was het een geslaagd NK voor de minioren van ACZ, afgesloten met goud en brons voor Lauren en zilver voor Sebas.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Thomas Vandamme: 'Niets is mooier dan samen toerfietsen' Sport 16 uur geleden
Afbeelding
Eten, leren en delen bij 'Capelse wereldkeuken' Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Flinke vangst bij verkeerscontrole aan Capelseweg 112 21 uur geleden
Afbeelding
Capellenaar Joris Braster speelt Hielke en Sietse in musical De Kameleon Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
'Gezondheid Capelse kinderen stabiel' Algemeen 7 feb, 18:00
Afbeelding
Lessen 'body en mind' op 13 en 20 februari Algemeen 7 feb, 15:30
Afbeelding
Toerit A20 richting Gouda opnieuw gesloten vanwege werkzaamheden Algemeen 7 feb, 13:16
Afbeelding
'Walk of Love' op Valentijnsdag Algemeen 7 feb, 11:30